Naddušeci : Timok za dete

: Timok za dete

Timok dete 70x140cm – Naddušek od čiste runske vune - 1kg/m²
Timok dete 70x140cm – Naddušek od čiste runske vune - 1kg/m²
Timok dete 70x140cm – Naddušek od čiste runske vune - 1kg/m²

Timok dete 70x140cm – Naddušek od čiste runske vune – 1kg/m²

7.000 RSD

Vuna ima sposobnost da reguliše vlagu i toplotu za vreme sna. Zbog toga je spavanje na vuni veoma ugodno. Ugodnost koju nudi naddušek od čiste runske vune, je izuzetna i leti i zimi. Posebno je važna za zdrav dečiji san. Timok nudi komfor sa 1kg vune po m², postavljene kao dva sloja iglovane vune koja je veoma stabilna i dugotrajna. Platno Timoka je od 100% organskog pamuka.

Na zalihama

Šifra proizvoda: 6002 Kategorija:

Opis

Ručna izrada

Revolana naddušek se proizvodi uz pomoć drvenog rama u našem ateljeu u Beogradu. Vuna je poreklom sa srednje-planinskih ovaca sa juga Srbije. Vuna se pere lokalno, izvorskom vodom koja prirodno sadrži mali procenat kamenca, u mašini sa sukcesivnim kadama koja obezbeđuje sporo i veoma efikasno pranje.

Iglovana vuna za komfor i dugotrajnost

Timok naddušek od čiste runske vune se izrađuje od 2 sloja iglovane vune. Svaki sloj ima gustinu od 500g/m². Iglovana vuna je zbijena i ne može se vremenom kompresovati što daje naddušeku stabilnost i izdržljivost na dušeku.

Organska navlaka

Platno od koga se proizvodi naddušek je organski pamuk kanvas u prirodnoj boji pamuka (neizbeljen i neobojen).

4 lastike na ćoškovima

Timok ima 4 široke Oeko-Tex sertifikovane lastike. To omogućava da se naddušek postavi i na najdeblje dušeke.

Prednosti vunenog naddušeka

Naddušek je verovatno deo krevetnine kome je dato najmanje važnosti, a koji u stvarnosti predstavlja jedan od najvažnijih elemenata za zdrav san. I zaista, za vreme noći, telo spavača mora da diše i evakuiše vlažnost. Iako pokrivač spavača igra važnu ulogu i mora biti od prirodnog materijala koji diše, podloga na kojoj telo leži mora biti takođe da ne bi došlo do pregrevanja i neugodnosti.

Vlaga i toplota na površini dušeka su pogodno tlo za grinje i mikroskopske organizme koji ih prate. Dušek akumulira vlagu tokom vremena. Ovo je problematično i na lateks dušecima, a na sintetičkim predstavlja veliki problem. Dinamički komfor dušeka je jedna stvar, dok je rešavanje vlage i zdravo spavanje druga. Naddušek od vune rešava ovu drugu.

Neki dušeci imaju ugrađeni neskidajući sloj vune na gornjoj strani. To je pogrešno. Za održavanje mora postojati mogućnost da se naddušek skine i provetri.

Takođe, postoji pogrešna ideja o zimskoj i letnjoj strani dušeka. Vuna je na zimskoj strani dušeka i istina je da vuna izoluje i veoma je prijatna zimi. Pamuk čini letnju stranu. Međutim, leti se osobe najviše znoje u snu. Zbog toga je vuneni naddušek najpotrebniji leti. Naddušek od vune treba koristiti tokom cele godine.

Održavanje

Vuna diše i sama se regeneriše. Vuneni naddušek je kao nadogradnja dušeku i ne treba ga prati svake godine. Mora se zaštititi sa debljom zaštitom i provetravati s vremena na vreme. Ako je moguće izneti napolje na sunce, provetriti na prozoru ili jednostavno otvoriti širom prozor spavaće sobe. Ukoliko se naddušek isfleka, moguće ga je oprati lokalno, sapunom ili sodom bikarbonom. Potpuno pranje, ako je zaista neophodno, može se uraditi ručno ili možete odneti naddušek na ekološko čišćenje.

Zašto takvo ime?

Timok je reka u istočnoj Srbiji i zapadnoj Bugarskoj. Uliva se u Dunav. Timok predstavlja grupu malih rečica koje nose isto ime.

Dodatne informacije

Težina 1.8 kg
Dimenzije 60 × 40 × 5 cm
Sertifikacija

GOTS, Oeko-Tex 100

Punjenje

Iglovana čista runska vuna, Vazdušasta čista runska vuna

Poreklo materijala

Platno iz Pakistana, Vuna iz Srbije

Održavanje

Hemijsko čišćenje, Ručno pranje sa deterdžentom za vunu

Dimenzije (Posteljina)

70x140cm

Brand

Proizvodnja

Srbija

Sirovinski sastav

100% organski pamuk

Materijali

Organski pamuk


Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.


U istoj kategoriji (2)


San


Glavne kategorije