Sportske vunene čarape : Baikal quarter

: Baikal quarter

/ Čarape/ Sportske vunene čarape/ Baikal čarape kratke lagane - 52% fina merino vuna

Baikal čarape kratke lagane – 52% fina merino vuna

680.00 RSD

Quarter performantne kratke čarape od merino vune sa specifičnim ojačanjem tamo gde je najvažnije. Ove čarape su vrlo izdržljive za sve zahtevne aktivnosti. Merino vuna diše, termoregulirajuća je i prirodno antibakterijska, neutrališe neprijatne mirise.

Šifra proizvoda: - Kategorija: Oznaka:
Sastav
52% fina čista merino vuna / 46% poliamid / 2% elastan
Vuna

Predivo od merino vune fine 20.5µm

U poređenju sa drugim vrstama vune, merino vuna je uvek fina i meka, prečnika vlakna uglavnom manjeg od 24 mikrona (μm). Stepen finoće vune je bitan za proizvodnju prediva. Što je vuna finija, to će biti mekša na koži. Fina merino vuna može se nositi direktno na koži u proizvodima kao što su rukavice, kape, šalovi ili čarape ili kao drugi sloj.
Sertifikacije

Mulesing-free

Mulesing je zahvat kojim se uklanja koža sa zadnjeg dela merino ovce kako bi se sprečile parazitske infekcije od muva. Efikasan je, ali kontroverzan zbog svoje okrutnosti. Alternative postoje odabirom otpornih životinja sa manjim naborom kože i upotrebom nehirurških alternativa. Potvrda no-mulesing garantuje da se vuna dobija od netretiranih merino ovaca.

Oeko-Tex Standard 100

Sertifikat Oeko-Tex Standard 100 garantuje da je sertifikovani proizvod testiran na štetne materije i da je stoga neškodljiv za ljudsko zdravlje. Ispitivanja sprovode nezavisni instituti na osnovu kriterijuma standarda 100. Proverava se odsustvo brojnih regulisanih i neregulisanih supstanci koje mogu štetiti zdravlju ljudi. Granične vrednosti za STANDARD 100 često prevazilaze nacionalne i međunarodne zahteve.
Brand

Tigil

Tigil ima za cilj vraćanje prirodnih materijala u sportsku opremu i odeću. Zdravi, dišu, izdržljivi, performantni, nude održivu udobnost i well-being. Pratite svoje pasije i opremite se istinski uz Tigil. Tigil je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Baikal je na vrhu tehničkih sportskih čarapa

Baikal tehnički detalji
Baikal tehnički detalji

Otkrijte Baikal prednosti

Merino vuna je najefikasniji prirodni oblik zaštite od svih vremenskih prilika, a istovremeno je najfinija i najmekša. Baikal koristi pravu mešavinu od merino vune za performanse i poliamida za otpornost. Poliamid deluje kao armatura čarapa i dodat je u većem procentu da ojača tačke trenja.

Tokom treninga vuna održava stopala hladnijima ( termoregulacija ) dok upija i evakuiše višak vlage ( prozračna ). Tokom i posle vežbanja, merino vlakna ( antibakterijska ) blokiraju neprijatan miris koji nastaje kada se znoj razgrađuje. Čarape ostaju sveže mnogo duže. I na kraju, ali ne najmanje važno, čarape Baikal imaju lako održavanje, otporne su na mrlje, peru se u mašini i mogu se sušiti u sušaču ( TEC: Total Easy Care ).

Baikal sportske čarape : Termoregulacijske
Baikal sportske čarape : Prirodno prozračna
Baikal sportske čarape : Prirodno antibakterijske
Baikal sportske čarape : Vuna Total Easy Care

Merino vuna u najboljem izdanju

Merino vuna je po svojoj prirodi prirodna, biorazgradiva, obnovljiva i prozračna. Predivo od merino vune koje se koristi za Baikal čarape takođe je pažljivo odabrano da potiče samo iz etički uzgajanih ovaca.

Vuna isključivo od non-mulesed etički uzgajanih merino ovaca

Vuna isključivo od non-mulesed etički uzgajanih merino ovaca

Pronađite Vama odgovarajuće u Baikal liniji

Baikal : types of socks
Baikal : types of socks
Baikal lineup
Baikal lineup

Baikal čarape su napravljene od sertifikovanog prediva

Oeko-Tex logo

Sertifikacija OEKO-TEX® STANDARD 100

Baikal čarape su napravljene od vunenog prediva i poliamida koji su sertifikovani Oeko-Tex Standard 100. To daje garanciju da su ova prediva bez štetnih supstanci po ljudsko zdravlje. Znači da možete potpuno i bezbedno uživati u čarapama Baikal.

Opremite se istinski i uživajte !

Napravljene u srcu Istočne Evrope

serbian flag

Baikal čarape Ecovolve sa ponosom pravi u Srbiji

Baikal čarape su proizvedene u Srbiji po najvećim standardima koristeći visoko kvalitetno predivo od fine merino vune iz Italije. Napravljene su da traju i izdrže najzahtevnije aktivnosti.

Dodatne informacije

Sirovinski sastav

52% fina čista merino vuna / 46% poliamid / 2% elastan

Poreklo materijala

Predivo od merino vune iz Italije

Sertifikacija

Mulesing-free, Oeko-Tex Standard 100

Održavanje

Mašinsko pranje 30°C (program i deterdžent za vunu, centrifuga MAX 400 obrtaja/minut), Mašinsko sušenje

Proizvodnja

Srbija

Brand

Materijali

Vuna

Boje

Crvena, Plava, Siva, Zelena

Veličina (Čarape)

, ,

Vuna

Predivo od merino vune fine 20.5µm

Tigil

Tigil ima za cilj vraćanje prirodnih materijala u sportsku opremu i odeću. Zdravi, dišu, izdržljivi, performantni, nude održivu udobnost i well-being. Pratite svoje pasije i opremite se istinski uz Tigil. Tigil je brend kompanije Ecovolve.

Možda ste zainteresovani i za sledeće artikle (1)

Članci vezani za Sportske vunene čarape

PSS (Planinarski savez Srbije) Logo

Specijalna ponuda za PSS (Planinarski Savez Srbije) članove

Ostvarite 10% popusta na sve odevne predmete.

Pogledajte uputstvo