O nama

O nama

/ Opšte informacije/ O nama

Biodom je ostvarenje sna. U nekoliko reči, Biodom je stvoren da ponudi organske i prirodne proizvode za kojima svi žudimo, ali ih teško nalazimo. I još dodatno, pristupačne za sve nas.

Šta je Biodom ?

Biodom je brend za distribuciju organskih i prirodnih proizvoda. Biodom distribuira samo proizvode koji poštuju ključne uslove opisane ispod. Kada ste na Biodomu, nema potrebe da proveravate etikete ili sitno štampane deklaracije. Sve što je u ponudi je pažljivo odabrano. Biodom nudi proizvode koje bi mi koristili za sebe ili za našu porodicu.

  • Odeća : samo prirodna vlakna kao što su vuna, lan i organski pamuk. Pamuk u bilo kom obliku mora biti sertifikovan kao organski (generalno sertifikovan GOTS). Jedini proizvodi gde su dozvoljena sintetička vlakna su čarape iz razloga dugotrajnosti. Ipak procenat sintetičkih vlakana mora biti minimalan.
  • San i kućni tekstil : kao i za odeću, samo prirodna vlakna kao vuna, lan i organski pamuk. Kreveti su napravljeni od punog drveta, bez metala, nauljeni prirodnim uljem. Ergonomične podloge su napravljene od drvenih letvica sa gredicama od 100% prirodnog lateksa. Dušeci su od 100% prirodnog lateksa. Ovde je nekompletni spisak zabranjenih stvari: iverice, melamini, furnirane ploče i šperploče, lepljene višeslojne letvice, lakovi, bilo koje sintetičke pene (poput memorijske pene).
  • Hrana : 100% sertifikovana organska. Može se desiti da distribuiramo organsku hranu koja nije sertifikovana samo ako lično proverimo proizvodnju i ako postoji dobar razlog da opravda zašto nije sertifikovana.
  • Zdravlje&Lepota : Ovo je sektor u kojem moramo biti najpažljiviji. Biramo proizvode napravljene od prirodnih sastojaka, koji nisu testirani na životinjama, i ne sadrže genetski modifikovane sastojke, kontroverzne hemikalije, parabene, ftalate, sintetičke boje, sintetička ulja ili sintetičke mirise. Neki proizvodi mogu biti sertifikovani, ali kozmetički organski sertifikati i dalje nisu veoma rašireni u Srbiji.

Avantura koja je dovela do nastanka Biodoma

Biodom je rezultat velikog iskustva i razmišljanja. Dugo je trajalo da ga ostvarimo. Evo male priče koja će objasniti kako je sve ovo nastalo.

Beodom – preseljenje u Srbiju

Sve je počelo 2006. godine, kada su Milena Gojković-Mestre i Lionel Mestre odlučili da napuste udobnost svog života u blizini Ženeve i započnu novu avanturu u Srbiji. Preduzetništvo su započeli na težak način, stvorivši kompaniju za izgradnju ekoloških stambenih zgrada. Kompanija Beodom (sa slovom e) je osnovana. Između 2007. i 2011. godine, sagradila je dve prve niskoenergetske zgrade u Srbiji. Zgrade su nudile prirodnu toplotnu izolaciju sa upotrebom sunčeve i geotermalne energije. Projekat je osvojio nagradu 2009. godine. Međutim, kriza koja je otpočela tokom 2008. godine učinila je građevinarstvo komplikovanim biznisom. To je uzrokovalo da su Milena i Lionel započeli novi poduhvat nazad u Francuskoj.

Ecovolve France i Revolana – preseljenje nazad u Francusku

Posvećeni održivom razvoju i Srbiji, odlučili su da u Francuskoj osnuju kompaniju Ecovolve za proizvodnju prirodnih posteljina. Konfekcija je rađena u Srbiji a dorada proizvoda u Francuskoj pomoću vune transformisane u Belgiji. Dakle, brend Revolana je rođen 2012. godine, i prodaja je započela u Francuskoj.

Ecovolve Srbija i prirodan san – preseljenje nazad u Srbiju

Otkriće proizvođača i prerađivača vune u Srbiji omogućilo je upotrebu srpske vune za sve Revolana proizvode. Otuda je 2015. godine osnovana kompanija Ecovolve u Srbiji koja se bavi kompletnom proizvodnjom proizvoda Revolana. Nakon nekih odlučujućih susreta, Milena i Lionel pokrenuli su novi program koji nudi kompletno ergonomsko rešenje za prirodan san. Sa svojim partnerima stvorili su brend Ott Système i pokrenuli proizvodnju svih delova sistema u Srbiji. Kako je proizvodnja u Srbiji rasla, postalo je očigledno da se treba angažovati više u Srbiji nego u Francuskoj. Upravo je to pokrenulo Milenu i Lionela da se 2018. godine vrate u Srbiju.

Tigil – sledite svoju intuiciju

Povratak u Srbiju vodila je i želja da se realizuje projekat koji im je dugo bio u mislima: povoljna prirodna odeća. Shvatili su da zaista postoji sve veći jaz između onoga što nudi modna industrija i očekivanja običnih ljudi. To je dovelo do stvaranja novog brenda Tigil za proizvodnju prirodne odeće u Srbiji. Kako bi započeli projekat, krenuli su sa proizvodnjom čarapa i aksesoara koje su počeli distribuirati u organskim prodavnicama u Francuskoj. Cilj je direktna distribucija kompletne linije prelepe prirodne odeće. U 2019. godini, u ovo vreme pisanja, taj cilj se polako ostvaruje.

Biodom – povezivanje tačaka

biodom logo

Kao proizvođaču širokog asortimana proizvoda (Revolana i Tigil), potpuno proizvedenih u Srbiji, bila je potrebna platforma koja bi omogućila direktnu prodaju klijentima u Srbiji. Otuda i koncept Biodom koji je pre svega veb prodavnica zajedno sa pravom prodavnicom od cigle i maltera. Naravno, Biodom nije ograničen na ponudu proizvoda kompanije Ecovolve. Naprotiv, otvoriće se i za mnoge druge proizvode koji su organski i / ili prirodni i koji poštuju istu etiku koja je dovela do stvaranja Biodoma. Planiramo prodaju prirodne kozmetike, organske hrane i ostalih predmeta za domaćinstvo. Pratite nas dok se Biodom oblikuje i raste.

Brendovi Ecovolva

revolana logo

Od 2012. Revolana nudi kompletnu liniju zdrave i prirodne krevetnine. Revolana koristi samo prirodne materijale za proizvodnju jastuka, jorgana, posteljine i svega što je potrebno za ugodan i zdrav san.
Revolana veb sajt

tigil logo

Tigil nudi neuporedivo zadovoljstvo nošenja odeće od plemenitih i prirodnih materijala. Zdravi materijali, koji dišu, bez štetnih supstanci, pružaju dugotrajnu udobnost i uživanje. Tigil predstavlja jedinstven asortiman prirodne odeće jednostavnih linija. Sledite svoju intuiciju i Tigil će biti na tom putu…
Tigil veb sajt

O osnivačima Biodoma

Milena Gojković i Lionel Mestre, osnivači Biodoma
Milena Gojković i Lionel Mestre, osnivači Biodoma

Biodom je kreiran od strane Milene Gojković i Lionela Mestre.

Milena Gojković je diplomirala poslovnu administraciju i poseduje Master u informacionim tehnologijama. Ima međunarodno iskustvo u IT radeći u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Kanadi, Francuskoj i Švajcarskoj. Direktor je kompanije Ecovolve u Srbiji i upravlja svakodnevnim poslovanjem.

Lionel Mestre poseduje Master u informacionim tehnologijama. Pre preduzetništva, radio je preko 10 godina u IT u nekoliko zemalja, u Velikoj Britaniji, Južnoj Africi, Nemačkoj, Kanadi, Francuskoj i Švajcarskoj. Direktor je kompanije Ecovolve u Francuskoj i obavlja svu komunikaciju za kompanije i brendove.

Njih dvoje su se upoznali u Kanadi 1999. godine i započeli su zajednički rad tokom 2006. godine, kao što je gore rečeno.