O nama

O nama

/ Opšte informacije/ O nama

Biodom je zvanična prodavnica od proizvođača brendova Tigil i Revolana.

Šta je Biodom ?

Srpska firma Ecovolve, osnovana od strane Milene i Lionela Mestre, ponosi se proizvodnjom dve linije prirodnih proizvoda isključivo u Srbiji. Naša prva linija, Tigil, nudi sportsku odeću visokih performansi i udobnu odeću od merino vune. Druga linija, Revolana, obuhvata organsku posteljinu, jastuke, jorgane i dušeke od prirodnog lateksa. Sva naša proizvodnja se obavlja u Aranđelovcu.

Biodom služi kao naša zvanična prodavnica gde možete otkriti sve proizvode iz naša dva brenda, direktno od nas kao proizvođača. Osim ove online prodavnice, takođe Vas pozivamo da istražite naš showroom i prodavnicu, smeštene u našem proizvodnom pogonu u Aranđelovcu.

Naša mala priča

Milena i Lionel Mestre prvi put su se sreli u živopisnom gradu Vankuveru, u Britanskoj Kolumbiji, krajem devedesetih godina. Ujedinjeni svojim zajedničkim ciljevima, odlučili su se preseliti u Francusku i nastaviti karijeru u svom odabranom polju. Nakon niza selidbi, njihovo putovanje ih je dovelo do okoline Ženeve, gde su posvetili svoje znanje i stručnost radu u CERN-u i WHO-u.

Beodom – selidba u Srbiju

Godine 2006, Milena i Lionel donose hrabru odluku napuštajući udobnost života blizu Ženeve kako bi započeli novu avanturu u Srbiji. Krenuli su u preduzetništvo osnivanjem kompanije Beodom (sa slovom e), fokusirane na izgradnju ekoloških zgrada niskih energetskih troškova. Od 2007. do 2011. godine, Beodom je uspešno završio izgradnju prve dve niskoenergetske zgrade u Srbiji, koje su koristile prirodnu termalnu izolaciju pokretanu solarnom i geotermalnom energijom. Iako su osvojili nagradu 2009. godine, izazovi izazvani krizom 2008. otežali su izgradnju. Kao rezultat, Milena i Lionel su se odlučili za nov poduhvat nazad u Francuskoj.

Ecovolve France i Revolana – povratak u Francusku

Pokretani predanošću održivom razvoju i njihovim odanošću Srbiji, Milena i Lionel osnovali su kompaniju Ecovolve u Francuskoj. Specijalizovana za proizvodnju prirodne krevetnine, proces proizvodnje uključivao je zanatlije u Srbiji, uz dodatni rad u Francuskoj koristeći vunu transformisanu u Belgiji. Tako je brend Revolana nastao 2012. godine, označavajući početak prodaje u Francuskoj.

Ecovolve Srbija i ergonomska posteljina – povratak u Srbiju

Otkriće proizvođača i transformatora vune u Srbiji otvorilo je nove mogućnosti za korišćenje srpske vune u svim Revolana proizvodima. Stoga je 2015. godine osnovan Ecovolve u Srbiji kako bi nadgledao ceo proces proizvodnje Revolana proizvoda. Zahvaljujući saradnji sa drugim proizvođačima, Milena i Lionel su kreirali novu liniju proizvoda, predstavljajući sveobuhvatno ergonomsko rešenje za prirodnu posteljinu. U partnerstvu s drugima, osnovali su brend Ott Système i koordinirali proizvodnju svih komponenti u Srbiji. Kako je proizvodnja u Srbiji rasla, postalo je očigledno da obim posla ovde prevazilazi onaj u Francuskoj. Ova spoznaja navela je Milenu i Lionela da donesu odluku o povratku u Srbiju 2018. godine.

Tigil – Osećaj se bolje, Idi dalje

Odluka o selidbi u Srbiju takođe je bila podstaknuta dugogodišnjom težnjom: ostvarivanjem projekta bliskog njihovim srcima, stvaranjem prirodne sportske i ležerne odeće od merino vune. Ova vizija je postala stvarnost sa nastankom novog brenda, Tigil, posvećenog izradi odeće od merino vune u Srbiji. Kako bi pokrenuli projekat, počeli su sa čarapama i dodacima, čineći ih dostupnim u organskim prodavnicama širom Francuske. Ovaj početni korak otvorio je put razvoju sveobuhvatne linije baznih i srednjih slojeva, predstavljajući asortiman koji Tigil s ponosom nudi danas.

Biodom – povezivanje tačaka

biodom logo

Kao proizvođači raznovrsnog asortimana proizvoda (Revolana i Tigil), izrađenih u Srbiji, javila se potreba za centralizovanim centrom koji olakšava direktne prodaje klijentima u Srbiji. Tako je rođena ideja o Biodomu—koncept koji je pretežno ostvaren ovim online prodajnim mestom, dopunjenim fizičkom prodavnicom u Aranđelovcu.

Brendovi Ecovolva

revolana logo

Od 2012. godine, Revolana nudi potpuni asortiman zdravih i prirodnih rešenja za posteljinu. Revolana isključivo koristi prirodne materijale, uključujući prirodni lateks, vunu i organski pamuk, kako bi izradila dušeke, jastuke, jorgane, posteljinu i sve što je potrebno za stvaranje udobnog i ugodnog kreveta.
Revolana veb sajt

tigil logo

Tigil predstavlja posvećenost ponovnom uvođenju prirodnih materijala u sportsku odeću. Omogućavajući kvalitete poput dobro za zdravlje, prozračnost i izdržljivost, Tigil proizvodi ne samo pružaju visoke performanse, već i održivu udobnost i blagostanje. Unapredite svoje iskustvo, osećajte se bolje i idite korak dalje uz Tigil.
Tigil veb sajt

O osnivačima Biodoma

Milena Gojković-Mestre i Lionel Mestre, osnivači Biodoma
Milena Gojković-Mestre i Lionel Mestre, osnivači Biodoma

Biodom je kreiran od strane Milene Gojković-Mestre i Lionela Mestre.

Milena Gojković-Mestre ima diplomu iz poslovne administracije i master diplomu iz informacionih tehnologija. Bogato internacionalno iskustvo u IT-u, i svoje stručno znanje stekla je radeći u različitim zemljama, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Kanadu, Francusku i Švajcarsku. Trenutno, kao direktorka kompanije Ecovolve u Srbiji, Milena efikasno nadgleda svakodnevno poslovanje.

Lionel Mestre poseduje master diplomu iz informacionih tehnologija. Pre nego što se upustio u preduzetništvo, stekao je preko deceniju iskustva u IT sektoru, radeći u različitim zemljama, uključujući Veliku Britaniju, Južnu Afriku, Nemačku, Kanadu, Francusku i Švajcarsku. Trenutno obavlja funkciju direktora Ecovolve-a u Francuskoj, gde Lionel nadgleda online i offline komunikaciju za sve kompanije i brendove pod njegovim nadzorom.