Pravila o privatnosti

Pravila o privatnosti

/ Opšte informacije/ Pravila o privatnosti

Svrha ove sekcije je informisanje korisnika Interneta i Biodom kupaca o korišćenju ličnih podataka koje je prikupila firma Biodom doo, pravni vlasnik web sajta Biodom.

Prikupljanje ličnih podataka

Lični podaci su podaci koji direktno ili indirektno identifikuju osobu: prezime, ime, poštanska adresa, broj telefona, adresa e-pošte ili IP adresa …

Biodom doo može prikupljati lične podatke kada pregledate biodom sajt, kada kreirate svoj korisnički nalog ili kada kupujete na internet prodavnici.

Kada prikuplja lične podatke, Biodom doo Vas obaveštava da li je prikupljanje neophodno, svrha prikupljanja i prava koja imate da odbijete komercijalnu upotrebu Vaših podataka od strane Biodom doo.

Odgovoran za obradu

Prikupljanje vrši Biodom doo, koji deluje kao kontrolor podataka.

Upotreba podataka

Prikupljeni podaci se koriste za :

  • Otvaranje i upravljanje korisničkim nalogom, kao i upravljanje našim programom lojalnosti.
  • Izvršenje naloga za e-trgovinu: isporuka, povraćaj, povraćaj novca …
  • Komercijalna potraga kroz personalizovane ili nepersonalizovane ponude za kupce Biodoma ili jednostavno pretplatom na bilten.

Primaoci ličnih podataka

Lični podaci koje prikuplja Biodom doo namenjeni su za sopstvenu upotrebu i za podatke svojih partnera.

Zapravo, Biodom doo će prenositi Vaše lične podatke ugovornim dobavljačima usluga za obradu Vaših naloga za e-trgovinu.

Vreme zadržavanja podataka

Vaši lični podaci čuvaju se tri godine od prestanka poslovne veze ili poslednjeg kontakta. Međutim, podaci se mogu čuvati i arhivirati duži vremenski period kako bi se ispunila zakonska obaveza.

Prenos podataka izvan EU

Vaši podaci mogu se preneti izvan Evropske unije našim ugovornim pružaocima usluga radi izvršavanja naših ugovornih obaveza, kao i našim poslovnim partnerima.

Sigurnost podataka i poverljivost

Biodom doo ulaže sve napore da preduzme sve mere kako bi osigurao zaštitu, poverljivost i sigurnost ličnih podataka koji su mu predati, u skladu sa važećim zakonskim odredbama.

Vaša prava

U skladu sa važećim propisima koji se odnose na lične podatke, imate pravo pristupa, ispravke, ograničavanja obrade, suprotstavljanja, nošenja i brisanja podataka koji se tiču vas. Takođe nas možete kontaktirati da biste dobili uputstva o tome kako želite da se sa Vašim podacima postupa nakon Vaše smrti tako što ćete kontaktirati Biodom doo na sledećoj adresi Biodom doo, I sprat, Lička 53, 11211 Borča, Srbija ili e-poštom na sledeća adresa: info@biodom.rs.

Kolačići

Datoteke pod nazivom „Kolačići“ mogu da sadrže informacije koje se odnose na Vaše pregledanje na našoj veb stranici. Ovi „kolačići“ koji beleže podatke instalirani su na Vašem uređaju (tablet, pametni telefon, računar itd.).

Kolačić je informacija koju je server Vašeg veb sajta pohranio na Vaš čvrsti disk. Sadrži nekoliko podataka: ime servera, ime kolačića, njegovu vrednost i datum isteka. Ove informacije se čuvaju na Vašem uređaju u jednostavnoj tekstualnoj datoteci kojoj server pristupa radi čitanja i snimanja podataka. Snima ga naša veb lokacija ili nezavisni partneri koji se brinu o određenim funkcionalnostima. Samo veb lokacija koja je postavila kolačić može pročitati informacije koje sadrži. Kolačići nisu virusi i ni na koji način ne mogu zaraziti Vaš računar.

Vek trajanja kolačića

Kolačići se čuvaju najviše 13 meseci. Na kraju ovog perioda od Vas će biti zatraženo da ponovo postavite kolačiće.

Vrste kolačića

1. Potrebni funkcionalni kolačići
Funkcionalni kolačići su oni koji Vam omogućavaju da se krećete po našoj veb lokaciji i iskoristite njene osnovne funkcionalnosti. Na primer, omogućavaju Vam da ostanete povezani sa svojim korisničkim nalogom tokom čitave posete. Ostali kolačići omogućavaju nam da znamo da li veb lokacija radi dobro i da Vam ponudimo bolje iskustvo na našoj veb stranici. Ovi kolačići su potpuno anonimni. Mi smo jedini koji prikupljamo podatke zabeležene u ovim kolačićima.

2. Kolačići za interno oglašavanje
Ovi kolačići olakšavaju navigaciju na našoj veb stranici i omogućavaju korisniku Interneta lakši pristup određenim funkcijama i omogućavaju nam da vam ponudimo personalizovano oglašavanje koje odgovara Vašim očekivanjima. Ove dodatne funkcionalnosti nisu od suštinske važnosti za osnovni rad stranice.

3. Kolačići za oglašavanje partnera
Oni nam omogućavaju da Vam ponudimo personalizovano oglašavanje koje ispunjava Vaša očekivanja, kao i proizvode i usluge prilagođene Vašim interesovanjima. Kolačić ne prikuplja lične podatke, već nam jednostavno omogućava da povežemo Vaše pregledanje na različitim veb lokacijama. Našem partneru prenosimo Vaše navigacione podatke (na primer posećene stranice ili kliknute veze), kao i Vaš identifikacioni broj i naši partneri izvode oglase koji bi Vas mogli zanimati. Odbijanje ove vrste kolačića nema uticaja na upotrebu naše veb stranice i ne sprečava prikazivanje oglašavanja na Internetu uopšte.

Podešavanja kolačića

Na stranici PC mag page (na engleskom) možete saznati kako da upravljate kolačićima u svom pregledaču.