Isporuka i povraćaj

Isporuka i povraćaj

/ Opšte informacije/ Isporuka i povraćaj

Priprema narudžbine

Narudžbine se šalju u roku od 24 radna sata posle primljene uplate. Trudimo se da pošaljemo narudžbine pristigle pre podne isti dan. Maksimalno vreme isporuke je 2 radna dana. Ukoliko narudžbina iz nekog razloga ne može biti poslata u predviđeno vreme, kontaktiraćermo Vas da objasnimo problem i damo precizan rok.

Isporuka

U Srbiji

Isporuka u Srbiji je preko Post Expressa. Isporuka je danas za sutra, do 19h. Ukoliko je nophodno da primite narudžbinu do 12h, molimo Vas da precizirate prilikom naručivanja u polju „Napomene o narudžbini“ i mi ćemo poslati Vašu narudžbinu sa tom opcijom. Razliku za tu dodatnu uslugu ne plaćate.

Post express je vrlo pouzdana kurirska služba pošte. Ipak, da Vas upozorimo, da nisu sva mala mesta pokrivena ovom uslugom. U sučaju da živite u nekom mestu koje nije pokriveno kurirskom službom, pošiljka će biti isporučena u najbližoj pošti. Isporuka u Srbiji je besplatna za sve narudžbine vrednosti preko 5000 RSD. Za isporuke ispod 5000 RSD fiksna cena je 360 RSD sa PDV-om. .

Posle prijema paketa u pošti, dobićete preko imejla broj za praćenje statusa Vaše pošiljke preko servisa pošte Track&trace.

Za proizvode koji su velikog formata i teški, kao što su kreveti, dušeci, ergonomične podloge i sl., isporuka se vrši našom službom ili specijalizovanom transportnom službom. Isporuka je besplatna na teritoriji grada Beograda. Za druge gradove, cena isporuke će zavisiti od lokacije gde se roba isporučuje i biće dogovorena pre isporuke.

U drugim zemljama u regionu

Možemo isporučiti naručenu robu u Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku, Crnu Goru, Severnu Makedoniju preko poštanske usluge PostExport. Kada ukucate adresu iz neke od ovih zemalja, sve cene će biti prikazane bez PDV-a. Platićete Vašu narudžbinu bez srpskog PDV-a i po prijemu pošiljke moraćete da platite PDV u zemlji u kojoj živite. Cena isporuke u ove zemlje je fiksna, 3000 RSD za sve narudžbine.

Vreme isporuke može dosta varirati u zavisnosti od odredišne zemlje i vremena koje treba carinskim organima da obrade prateću dokumentaciju. Uobičajeno vreme transporta je od od 3 do 8 radnih dana.

Proizvodi velikog formata kao što su kreveti, dušeci i ergonomične podloge NE MOGU biti isporučeni van Srbije.

Ne bi trebalo biti drugih poreza koji se primjenjuju pored lokalnog PDV-a. Srbija ima preferencijalni carinski dogovor sa Evropskom Unijom i sa 3 druge zemlje koje nisu u EU. Mi dostavljamo komercijalnu fakturu sa dokumentacijom u kojoj se jasno navodi da su proizvodi koje isporučujemo srpskog porekla i da stoga imaju preferencijalno poreklo i oslobođeni su carine. Uprkos tome, imali smo negativno iskustvo s Hrvatskom gde su carinski službenici primenili nepreferencijalnu carinsku tarifu na vrednost narudžbine. U slučaju Hrvatske, primenjena carinska stopa je 10%. Trudimo se da pružimo svu ispravnu dokumentaciju, ali ne kontrolišemo tumačenje carinskih službenika u odredišnoj zemlji. Molimo Vas da nas kontaktirate putem imejla na info@biodom.rs ili preko kontakt stranice ako imate pitanja vezanih za ovo.

Povraćaj – Refundacija i Zamena

U Srbiji

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima rok od 14 dana od preuzimanja robe da se predomisli i odustane od kupovine. Kupac mora vratiti naručenu robu nekorišćenu i u originalnom pakovanju. Formulari su raspoloživi ispod za refundiranje i zamenu. Odštampajte i popunite odgovarajući formular i stavite ga u paket zajedno sa vraćenom robom. Niste u obavezi da napišete razlog odustanka u slučaju kada želite refundaciju. Troškove slanja robe nazad snosi kupac.

U slučaju refundacije, povraćaj novca zavisiće od načina na koji je roba plaćena:
– karticom : povraćaj novca će biti na istu karticu kojom je kupac platio robu
– otkupom kuriru: povraćaj novca će biti bankovnim prenosom na tekući račun kupca
– bankovnim prenosom: povraćaj novca će biti takođe urađen bankovnim prenosom.

U slučaju zamene, Ecovolve će poslati artikal u zamenu u roku od 7 radnih dana od dana prijema vraćenog artikla.

U susednim zemljama

Uzimajući u obzir cenu transporta, komplikaciju procedure izvoza u odredišnu zemlju i činjenice da bi povraćaj uključivao istu porceduru pri slanju robe nazad, mi nažalost ne možemo obrađivati povraćaj robe iz inostranstva.