Naše sertifikacije

Naše sertifikacije

/ Opšte informacije/ Naše sertifikacije

Proizvodi koje odaberemo ispunjavaju zahtevne kriterijume koji pokrivaju nekoliko aspekata. Sertifikati su sredstvo kojim se osigurava da su proizvod ili njegove komponente u skladu sa onim što se oglašava. Oni između ostalog pokrivaju sigurnost korisnika i ljudi koji su uključeni u proizvodnju, poštovanje životinja i zaštitu životne sredine.

euroLATEX 100% prirodni
euroLATEX 100% prirodni

euroLATEX 100% prirodni

euroLATEKS 100% NATURAL garantuje da je lateks napravljen od 100% prirodnog lateksa. Ovaj sertifikat se može dobiti samo za lateks proizveden u Evropi. Oznaka potvrđuje odsustvo štetnih supstanci kao što su teški metali, rastvarači ili isparljiva organska jedinjenja. Pored toga, oznaka sertifikacije potvrđuje da su uslovi rada svih zaposlenih uključenih u lanac snabdevanja u skladu sa uslovima EU.

FSC-sertifikovani prirodni kaučuk
FSC-sertifikovani prirodni kaučuk

FSC-sertifikovani prirodni kaučuk

Prirodni kaučuk sa sertifikatom FSC® garantuje da proizvodnja ne dovodi do nedozvoljenog sečenja drveća i da je društveno odgovorna. FSC sertifikacija osigurava da lateks nije povezan sa degradacijom ili krčenjem šuma i obezbeđuje sljedivost od šume ili plantaže do proizvodnje lateksa. Kako je samo 4% globalnih površina plantaža kaučuka trenutno FSC sertifikovano, ovo sertifikovanje je veoma važno za ograničavanje negativnog uticaja lateksa na životnu sredinu.

LGA sertifikat kvaliteta
LGA sertifikat kvaliteta

LGA sertifikat kvaliteta

LGA labela za jezgro od lateksa je sertifikat kompanije TUV Rheinland AG (Nemačka) kojim se potvrđuje trajnost jezgra od lateksa za kućnu upotrebu. Test se izvodi stavljanjem sile od 1400 N (otprilike 150 kilograma) na jezgro lateksa i pritiskanjem 60.000 puta, što simulira normalnu upotrebu oko 10 godina. Kontrolišu se promene u visini, tvrdoći i elastičnosti. Naša prirodnal ateks jezgra postižu 99% od 100% (što je maksimum) za svoje globalne performanse, što znači da varijacija ne prelazi 1%.

Mulesing-free
Mulesing-free

Mulesing-free

Mulesing je zahvat kojim se uklanja koža sa zadnjeg dela merino ovce kako bi se sprečile parazitske infekcije od muva. Efikasan je, ali kontroverzan zbog svoje okrutnosti. Alternative postoje odabirom otpornih životinja sa manjim naborom kože i upotrebom nehirurških alternativa. Potvrda no-mulesing garantuje da se vuna dobija od netretiranih merino ovaca.

Tencel
Tencel

Tencel

Tencel™ su celulozna vlakna botaničkog porekla koja su i održiva i veoma udobna za nošenje. Poznata po svojoj prirodnoj udobnosti, TENCEL™ Lyocell vlakna su raznovrsna i mogu se kombinovati sa širokim spektrom tekstilnih vlakana kao što su pamuk ili vuna kako bi se poboljšala estetika i funkcionalnost tkanina. Jedinstvena fizička svojstva TENCEL™ Lyocell vlakana dovode do njihove velike čvrstoće, efikasnog upijanja vlage i nežnosti za kožu.

GOTS
GOTS

GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) je organska sertifikacija za tekstilne proizvode napravljene od prirodnih vlakana poput pamuka, lana ili vune. Garantuje potpunu sledljivost čitavog lanca snabdevanja od organskog porekla sirovine do malog uticaja prerade na životnu sredinu koji zabranjuje sve opasne hemikalije. Pored toga, GOTS potvrđuje društvenu odgovornost u svim koracima: dobri uslovi rada, poštovanje prava radnika, bez diskriminacije, bez dečijeg rada.

Oeko-Tex Standard 100
Oeko-Tex Standard 100

Oeko-Tex Standard 100

Sertifikat Oeko-Tex Standard 100 garantuje da je sertifikovani proizvod testiran na štetne materije i da je stoga neškodljiv za ljudsko zdravlje. Ispitivanja sprovode nezavisni instituti na osnovu kriterijuma standarda 100. Proverava se odsustvo brojnih regulisanih i neregulisanih supstanci koje mogu štetiti zdravlju ljudi. Granične vrednosti za STANDARD 100 često prevazilaze nacionalne i međunarodne zahteve.

Organski uzgoj
Organski uzgoj

Organski uzgoj

Organska sertifikacija "Euroleaf" sertifikuje da proizvod potiče iz organske proizvodnje i poštuje stroga pravila iz oblasti zaštite životne sredine i bezbednosti.