Sportske vunene čarape : Baikal knee

: Baikal knee

/ Čarape/ Sportske vunene čarape/ Baikal čarape dokolenice ful termo - 57% fina merino vuna

Baikal čarape dokolenice ful termo – 57% fina merino vuna

1,500.00 RSD

Performantne pune termo dokolenice od merino vune sa specifičnim ojačanjem tamo gde je najvažnije. Ove čarape su vrlo izdržljive za sve zahtevne aktivnosti. Budući da su napravljne kao dokolenice sa punim termo komforom, idelane su za sve zimske sportove i aktivnosti kao npr. lov i ribolov, gde je zaštita i toplota veoma važna. Merino vuna diše, termoregulirajuća je i prirodno antibakterijska, neutrališe neprijatne mirise.

Šifra proizvoda: - Kategorija: Oznaka:
Sastav
57% fina čista merino vuna / 40% poliamid / 3% elastan
Vuna

Predivo od merino vune fine 20.5µm

U poređenju sa drugim vrstama vune, merino vuna je uvek fina i meka, prečnika vlakna uglavnom manjeg od 24 mikrona (μm). Stepen finoće vune je bitan za proizvodnju prediva. Što je vuna finija, to će biti mekša na koži. Fina merino vuna može se nositi direktno na koži u proizvodima kao što su rukavice, kape, šalovi ili čarape ili kao drugi sloj.
Sertifikacije

Mulesing-free

Mulesing je zahvat kojim se uklanja koža sa zadnjeg dela merino ovce kako bi se sprečile parazitske infekcije od muva. Efikasan je, ali kontroverzan zbog svoje okrutnosti. Alternative postoje odabirom otpornih životinja sa manjim naborom kože i upotrebom nehirurških alternativa. Potvrda no-mulesing garantuje da se vuna dobija od netretiranih merino ovaca.

Oeko-Tex Standard 100

Sertifikat Oeko-Tex Standard 100 garantuje da je sertifikovani proizvod testiran na štetne materije i da je stoga neškodljiv za ljudsko zdravlje. Ispitivanja sprovode nezavisni instituti na osnovu kriterijuma standarda 100. Proverava se odsustvo brojnih regulisanih i neregulisanih supstanci koje mogu štetiti zdravlju ljudi. Granične vrednosti za STANDARD 100 često prevazilaze nacionalne i međunarodne zahteve.
Brand

Tigil

Tigil ima za cilj vraćanje prirodnih materijala u sportsku opremu i odeću. Zdravi, dišu, izdržljivi, performantni, nude održivu udobnost i well-being. Pratite svoje pasije i opremite se istinski uz Tigil. Tigil je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Tigil Baikal kolekcija je ultimativni izbor za visokoperformantne tehničke sportske čarape

Baikal tehnički detalji
Baikal tehnički detalji

Istražite prednosti Baikal kolekcije

Merino vuna je najučinkovitiji prirodni materijal za zaštitu u svim vremenskim uslovima, poznata po svojoj izuzetnoj mekoći. Tigil postiže savršenu ravnotežu između merino vune za performanse i poliamida za izdržljivost. Poliamid služi kao osnova čarapa, pojačavajući područja sa visokim trenjem za poboljšanu otpornost.

Merino vuna održava vaša stopala hladnim tokom vežbanja (termoregulacija) dok apsorbuje i isparava višak vlage (prozračno). Merino vlakna blokiraju mirise nastale razgradnjom znoja (antibakterijski), držeći vaše čarape svežim duže. Osim toga, Tigil čarape su otporne na mrlje, mogu se prati u mašini i mogu se sušiti u sušilici (TEC: Total Easy Care).

Termoregulatorno
Prirodno prozračno
Antibakterijsko
Total Easy Care

Tigil čarape od merino vune: Baikal kolekcija

Tipovi čarapa
Tipovi čarapa
Tigil - Baikal kolekcija
Tigil - Baikal kolekcija

Etička merino vuna u svom najboljem izdanju

Tigil odevni predmeti su izrađeni od merino vune koja je prirodno biorazgradiva, obnovljiva i prozračna. Merino vuna korišćena u Tigil proizvodima pažljivo se dobija od etički uzgajanih ovaca, čime se obezbeđuje posvećenost održivosti i dobrobiti životinja.

Vuna koja se isključivo dobija od etički uzgajanih merino ovaca.

Vuna koja se isključivo dobija od etički uzgajanih merino ovaca.

Tigil odevni predmeti se prave od sertifikovanih prediva

Oeko-Tex logo

Certification OEKO-TEX® STANDARD 100

Tigil proizvodi su izrađeni od prediva od ekstra fine merino vune sa Oeko-Tex Standard 100 sertifikatom. Pored toga, i konci za šivenje i dodaci, uključujući rajsferšluse, takođe su sertifikovani. Ovo garantuje da su svi sastojci bez štetnih supstanci, pružajući vam sigurnost. Možete u potpunosti uživati u svojim odevnim predmetima, znajući da su sigurni i zdravi za vas.

Tigil - Feel Better, Go Futher

Tigil odevni predmeti se prave u srcu Balkana

serbian flag

Svaki Tigil odevni predmet je ponosno izrađen u Srbiji

Tigil odevni predmeti se izrađuju u Srbiji prema najvišim standardima, koristeći visokokvalitetno ekstra fino merino predivo. Svaki korak, od pletenja i stabilizacije merino vune do proizvodnje i pakovanja, obavlja se s pažnjom i predanosti u Srbiji kako bi se osigurala izuzetna kvaliteta odevnih predmeta.

Dodatne informacije

Sirovinski sastav

57% fina čista merino vuna / 40% poliamid / 3% elastan

Poreklo materijala

Predivo od merino vune iz Italije

Sertifikacija

Mulesing-free, Oeko-Tex Standard 100

Održavanje

Mašinsko pranje 30°C (program i deterdžent za vunu, centrifuga MAX 400 obrtaja/minut), Mašinsko sušenje

Proizvodnja

Srbija

Brand

Materijali

Vuna

Boje

Maslina zelena, Svetlo siva, Tamno siva

Veličina (Čarape)

, ,

Vuna

Predivo od merino vune fine 20.5µm

Tigil

Tigil ima za cilj vraćanje prirodnih materijala u sportsku opremu i odeću. Zdravi, dišu, izdržljivi, performantni, nude održivu udobnost i well-being. Pratite svoje pasije i opremite se istinski uz Tigil. Tigil je brend kompanije Ecovolve.

Članci vezani za Sportske vunene čarape

PSS (Planinarski savez Srbije) Logo

Specijalna ponuda za PSS (Planinarski Savez Srbije) članove

Ostvarite 10% popusta na sve odevne predmete.

Pogledajte uputstvo
PSS ПЛАНИНСКИ ВОДИЧ / GSS ГОРСКА СЛУЖБА СПАСАВАЊА СРБИЈЕ

Za licencirane planinarske vodiče i pripadnike GSS Srbije, brend Tigil nudi opremu pod posebnim uslovima. Kontaktirajte nas za detalje.