Vunene čarape : Khangar termo

: Khangar termo

/ Čarape/ Vunene čarape/ Khangar čarape termo lagane - 82% fina merino vuna

Khangar čarape termo lagane – 82% fina merino vuna

980.00 RSD

Luksuzne prirodne čarape, napravljene od 100% Total Easy Care vunenog merino prediva. Integralno termo pletivo za vrhunsku toplotu i mekoću.

Šifra proizvoda: - Kategorija: Oznaka:
Sastav
82% fina čista merino vuna / 16% poliamid / 2% elastan
Vuna

Predivo od merino vune medium 22.5µm

U poređenju sa drugim vrstama vune, merino vuna je uvek fina i meka, prečnika uglavnom manjeg od 24 mikrona (μm). Stepen finoće vune je bitan za proizvodnju prediva. Što je vuna finija, to će biti mekša na koži. Srednje fina merino vuna može se nositi direktno na koži u proizvodima poput čarapa ili kao drugi sloj.
Sertifikacije

Mulesing-free

Mulesing je zahvat kojim se uklanja koža sa zadnjeg dela merino ovce kako bi se sprečile parazitske infekcije od muva. Efikasan je, ali kontroverzan zbog svoje okrutnosti. Alternative postoje odabirom otpornih životinja sa manjim naborom kože i upotrebom nehirurških alternativa. Potvrda no-mulesing garantuje da se vuna dobija od netretiranih merino ovaca.

Oeko-Tex Standard 100

Sertifikat Oeko-Tex Standard 100 garantuje da je sertifikovani proizvod testiran na štetne materije i da je stoga neškodljiv za ljudsko zdravlje. Ispitivanja sprovode nezavisni instituti na osnovu kriterijuma standarda 100. Proverava se odsustvo brojnih regulisanih i neregulisanih supstanci koje mogu štetiti zdravlju ljudi. Granične vrednosti za STANDARD 100 često prevazilaze nacionalne i međunarodne zahteve.
Brand

Tigil

Tigil ima za cilj vraćanje prirodnih materijala u sportsku opremu i odeću. Zdravi, dišu, izdržljivi, performantni, nude održivu udobnost i well-being. Pratite svoje pasije i opremite se istinski uz Tigil. Tigil je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Khangar je linija visokokvalitetnih čarapa od merino vune napravljenih za vrhunsku udobnost i toplinu. Visok sadržaj vune i upotreba osnove od organskog pamuka core spun čine ih savršenim za uživanje u svakodnevnom životu.

Pronađite za sebe u liniji Khangar

linija Khangar

Otkrijte Khangar prednosti

Merino vuna je najefikasniji prirodni oblik zaštite od svih vremenskih prilika, a istovremeno je najfinija i najmekša. Khangar čarape imaju osnovu (core spun) od organskog pamuka da bi se prisustvo sintetičkih materijala svelo na minimum, a istovremeno zadržala elastičnost i trajnost. Količina merino vune je od 70% do 90% u zavisnosti od modela (visok sadržaj merino vune ).

Za svakodnevnu upotrebu, merino vuna održava stopala suvima ( termoregulacija ) dok upija i evakuiše višak vlage ( prozračna ). Merino vlakna prilikom nošenja u toku dana blokiraju neprijatan miris izazvan razgradnjom znoja ( antibakterijska ). Čarape ostaju čiste mnogo duže. I na kraju, ali ne najmanje važno, čarape Khangar zahtevaju manje održavanja i mogu se nositi nekoliko dana zaredom. Otporne su na mrlje, peru se u mašini i mogu se sušiti u mašini za sušenje veša (TEC : Total Easy Care).

Khangar merino čarape : Thermoregulacija
Khangar merino čarape : Prirodno prozračna
Khangar merino čarape : Antibackterijska
Khangar merino čarape : Total Easy Care
Khangar merino čarape : Visok sadržaj merino vune
Khangar merino čarape : Organski pamuk core spun

Khangar čarape su napravljene od sertifikovanog prediva

Oeko-Tex logo

Certification OEKO-TEX® STANDARD 100

Khangar čarape su izrađene od vune, prediva od organskog pamuka i poliamida sertifikovanog Oeko-Tex Standard 100. To znači da predivo u čarapama ne sadrži štetne materije po ljudsko zdravlje. Ovo je garancija da možete u potpunosti i bezbedno uživati u čarapama Khangar .

Merino vuna u najboljem izdanju

Merino vuna je po svojoj prirodi prirodna, biorazgradiva, obnovljiva i prozračna. Predivo od merino vune koje se koristi u čarapama Khangar takođe je pažljivo odabrano da potiče samo iz etički uzgajanih ovaca.

Vuna isključivo prikupljena sa non-mulesed etički uzgajanih ovaca

Vuna isključivo prikupljena sa non-mulesed etički uzgajanih ovaca

Proizvedeno u srcu Istočne Evrope

serbian flag

Khangar čarape Ecovolve sa ponosom pravi u Srbiji

Khangar čarape izrađene su u Srbiji po najvišim standardima od visokokvalitetnog finog merino prediva iz Italije. Izrađene su da pruže najbolju toplinu i udobnost za svakodnevnu upotrebu.

Dodatne informacije

Sirovinski sastav

82% fina čista merino vuna / 16% poliamid / 2% elastan

Poreklo materijala

Predivo od merino vune iz Italije

Sertifikacija

Mulesing-free, Oeko-Tex Standard 100

Održavanje

Mašinsko pranje 30°C (program i deterdžent za vunu, centrifuga MAX 400 obrtaja/minut), Mašinsko sušenje

Proizvodnja

Srbija

Brand

Materijali

Vuna

Boje

Braon, Crna, Okean, Plava patka, Svetlo braon, Svetlo siva, Tamno plava, Tamno siva

Veličina (Čarape)

, ,

Vuna

Predivo od merino vune medium 22.5µm

Tigil

Tigil ima za cilj vraćanje prirodnih materijala u sportsku opremu i odeću. Zdravi, dišu, izdržljivi, performantni, nude održivu udobnost i well-being. Pratite svoje pasije i opremite se istinski uz Tigil. Tigil je brend kompanije Ecovolve.

PSS (Planinarski savez Srbije) Logo

Specijalna ponuda za PSS (Planinarski Savez Srbije) članove

Ostvarite 10% popusta na sve odevne predmete.

Pogledajte uputstvo