Casual wear, Merino aktivni veš : Muška majica kratkih rukava

, : Muška majica kratkih rukava

/ Odeća/ Casual wear/ Muška majica kratkih rukava relaxed fit Ural - 50% merino / 50% Tencel

Muška majica kratkih rukava relaxed fit Ural – 50% merino / 50% Tencel

4,690.00 RSD

Super meka majica napravljena od mešavine ekstra fine merino vune i TencelTM liocel vlakana visokih performansi. Rezultat je održivo proizvedena majica koja je prozračna, termoregulirajuća i antibakterijska. Lagana je i čini da ostanete sveži tokom celog dana.
Tehnički detalji: 190g/m² pletena rib konstrukcija sa ravnim šavovima.

Šifra proizvoda: - Kategorije: , Oznaka:
Sastav
50% ekstra fina merino vuna / 50% Lenzing Tencel
Vuna

Lagano pletivo od merino vune 190gr/m²

Ovo je pokazatelj debljine pletenine od merino vune. Oznaka gr/m2 označava koliko grama vune ima po kvadratnom metru. Srednja težina je najčešće zastupljena debljina pletenine. Lagan je veoma prijatan za nošenje po toplijem vremenu. Može se koristiti i kao osnovni sloj ispod toplijeg sloja ili košulje u svakodnevnoj upotrebi.

Predivo od merino vune extra fine 19.3µm

U poređenju sa drugim vrstama vune, merino vuna je uvek fina i meka, prečnika vlakna uglavnom manjeg od 24 mikrona (μm). Stepen finoće vune je bitan za proizvodnju prediva. Što je vuna finija, to će biti mekša na koži. Izuzetno fina merino vuna može se nositi direktno na koži čak i na najsenzibilnijim delovima. Veoma je prijatna za nošenje.

Vrsta pletiva Rib

Rib knit can be identify because of its vertical ribs. Rib knit fabric is heavier compared to Jersey and generally very stretchy. It is used to make high quality garments that are stretchy without the use of elasthane. It is ideal for making base layers.
Sertifikacije

Oeko-Tex Standard 100

Sertifikat Oeko-Tex Standard 100 garantuje da je sertifikovani proizvod testiran na štetne materije i da je stoga neškodljiv za ljudsko zdravlje. Ispitivanja sprovode nezavisni instituti na osnovu kriterijuma standarda 100. Proverava se odsustvo brojnih regulisanih i neregulisanih supstanci koje mogu štetiti zdravlju ljudi. Granične vrednosti za STANDARD 100 često prevazilaze nacionalne i međunarodne zahteve.

Tencel

Tencel™ su celulozna vlakna botaničkog porekla koja su i održiva i veoma udobna za nošenje. Poznata po svojoj prirodnoj udobnosti, TENCEL™ Lyocell vlakna su raznovrsna i mogu se kombinovati sa širokim spektrom tekstilnih vlakana kao što su pamuk ili vuna kako bi se poboljšala estetika i funkcionalnost tkanina. Jedinstvena fizička svojstva TENCEL™ Lyocell vlakana dovode do njihove velike čvrstoće, efikasnog upijanja vlage i nežnosti za kožu.
Brand

Tigil

Tigil ima za cilj vraćanje prirodnih materijala u sportsku opremu i odeću. Zdravi, dišu, izdržljivi, performantni, nude održivu udobnost i well-being. Pratite svoje pasije i opremite se istinski uz Tigil. Tigil je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Vodič za odgovarajuću veličinu

sizes visualisation
Veličina S M L XL 2XL 3XL
A - obim grudi 96 100 104 108 112 116
B - visina ledja 73 75 77 79 81 83

Koristite naznačene mere u cm kako biste pronašli koja veličina će Vam najbolje odgovarati.

Otkrijte prednosti kombinacije Merino vune i Tencel-a

Kombinacija merino vune i Tencel-a pruža svestranu kombinaciju koja stavlja naglasak na udobnost, prozračnost, regulaciju vlage i održivost, čineći je idealnim izborom tokom toplih meseci.

Prozračnost

Tencel, dobijen iz drveta, poznat je po izuzetnoj prozračnosti. Upija vlagu sa kože, omogućavajući joj brzo isparavanje. Kada se kombinuje sa vunom, koja ima prirodna svojstva upijanja vlage, ova mešavina osigurava efikasno upravljanje znojem i vlagom, čuvajući telo svežim i suvim u vrućim i vlažnim uslovima.

Termoregulacija

Vuna je poznata po svojim termoregulacionim svojstvima, efikasno izoluje u hladnijim temperaturama dok ostaje prozračna u toplijim uslovima. Kombinovanjem sa Tencel-om, koji poboljšava upravljanje vlagom, tkanina se prilagođava temperaturnim fluktuacijama tela, pomažući da se održi udobna i konstantna temperatura tokom celog dana.

Antibakterijska svojstva

Kako Tencel, tako i vuna poseduju prirodna antibakterijska svojstva. Tencel inhibira rast bakterija zbog svoje glatke površine vlakana, dok lanolin u vuni pruža inherentne antimikrobne beneficije. Ova kombinacija smanjuje rizik od razvoja neprijatnih mirisa, čuvajući odeću svežom i higijenskom tokom dugotrajnog nošenja po toplom vremenu.

Mekoća i udobnost

Tencel sa svojom mekom i glatkom teksturom tkanine poboljšava udobnost na koži. Kada se kombinuje sa vunom, koja je prirodno mekana i fina, stvara luksuznu i nežnu tkaninu koja je prijatna za nošenje, čak i po vrućini.

Održivost

Tencel se proizvodi koristeći ekološki prihvatljive procese, dok je vuna obnovljiv i biorazgradiv materijal. Biranjem odeće napravljene od Tencel-a i vune, podržavate održivi razvoj dok uživate u trajnoj i svestranoj odeći pogodnoj za nošenje i u toku leta.

Etička merino vuna u svom najboljem izdanju

Merino vuna je prirodna, biorazgradiva, obnovljiva i prozračna po svojoj prirodi. Merino vuna koju koristimo pažljivo je odabrana tako da potiče samo od etički gajenih stada ovaca.

Vuna isključivo dobijena od ovaca koje su etički gajene bez mulesinga

Vuna isključivo dobijena od ovaca koje su etički gajene bez mulesinga

Izrađeno koristeći sertifikovane niti

Oeko-Tex logo

Sertifikat OEKO-TEX® STANDARD 100

Naša odeća od merino/Tencel-a izrađena je koristeći visokokvalitetno predivo koje je napravljeno od ekstra fine merino vune sa Tencel™ Lyocell-om. Predivo je sertifikovano Oeko-Tex Standard 100. Sve komponente su takođe garantovane bez štetnih supstanci za ljudsko zdravlje. To je garancija da možete u potpunosti i sigurno uživati u ovoj odeći.

Izrađeno u srcu Istočne Evrope

serbian flag

Ural osnovni slojevi ponosno su napravljeni u Srbiji od strane Tigil-a

Ural osnovni slojevi su napravljeni u Srbiji po najvišem standardu koristeći visokokvalitetno merino/Tencel preedivo. Od pletenja i pranja do proizvodnje i pakovanja, svi koraci za pravljenje najbolje moguće odeće obavljaju se s ljubavlju i pasijom u Srbiji.

Dodatne informacije

Sirovinski sastav

50% ekstra fina merino vuna / 50% Lenzing Tencel

Poreklo materijala

Predivo od merino vune iz Italije

Sertifikacija

Tencel, Oeko-Tex Standard 100

Održavanje

Mašinsko pranje 30°C (program i deterdžent za vunu, centrifuga MAX 400 obrtaja/minut)

Proizvodnja

Srbija

Brand

Materijali

Vuna

Veličina (Odeća)

, , , , ,

Boje

Denim, Olujno plava, Plavi četinar

Vuna

Lagano pletivo od merino vune 190gr/m², Predivo od merino vune extra fine 19.3µm, Vrsta pletiva Rib

Tigil

Tigil ima za cilj vraćanje prirodnih materijala u sportsku opremu i odeću. Zdravi, dišu, izdržljivi, performantni, nude održivu udobnost i well-being. Pratite svoje pasije i opremite se istinski uz Tigil. Tigil je brend kompanije Ecovolve.

Članci vezani za Casual wear

PSS (Planinarski savez Srbije) Logo

Specijalna ponuda za PSS (Planinarski Savez Srbije) članove

Ostvarite 10% popusta na sve odevne predmete.

Pogledajte uputstvo