Grejne obloge : Lanena obloga za vrat

: Lanena obloga za vrat

/ San/ Grejne obloge/ Organska lanena obloga za vrat i ramena 72x15cm

Organska lanena obloga za vrat i ramena 72x15cm

2,800.00 RSD

Organska obloga od smeđeg semena lana se koristi za ublažavanje bolova i za udobnost. Može se grejati u običnoj električnoj pećnici ili u mikrotalasnoj. Njena toplina umiruje i ublažava bol. Zagrejano seme lana ima dugotrajni analgetski efekat. Održavanje je lako zahvaljujući 100% organskom pamuku navlaci koja se može skidati i prati. Ovaj produženi model je posebno pogodan za grejanje vrata, vratnih žila i ramena. Sadrži 1kg semena lana raspoređenog u 5 odeljaka. Vreća za pakovanje od organskog pamuka za višekratnu upotrebu olakšava skladištenje.

Na zalihama

Šifra proizvoda: 40124121 Kategorija:
Sastav
100% čisti lan
Sertifikacije

GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) je organska sertifikacija za tekstilne proizvode napravljene od prirodnih vlakana poput pamuka, lana ili vune. Garantuje potpunu sledljivost čitavog lanca snabdevanja od organskog porekla sirovine do malog uticaja prerade na životnu sredinu koji zabranjuje sve opasne hemikalije. Pored toga, GOTS potvrđuje društvenu odgovornost u svim koracima: dobri uslovi rada, poštovanje prava radnika, bez diskriminacije, bez dečijeg rada.

Organski uzgoj

Organska sertifikacija "Euroleaf" sertifikuje da proizvod potiče iz organske proizvodnje i poštuje stroga pravila iz oblasti zaštite životne sredine i bezbednosti.
Brand

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Opis

Organsko seme lana <strong>akumulira toplotu</strong>, <strong>lagano je otpušta</strong> i daje <strong>osećaj ugodnosti</strong>. Predstavlja <strong>prirodan</strong> i <strong>opuštajući</strong> izvor toplote.
Organsko seme lana akumulira toplotu, lagano je otpušta i daje osećaj ugodnosti. Predstavlja prirodan i opuštajući izvor toplote.

Za ramena i vratne žile

Ova organska grejna obloga posebno je pogodna za zagrevanje vratnih žila, vrata i ramena. Pruža nežnu i umirujuću toplinu koja ublažava bolove i opušta mišiće.

Njen dugi i uski format omogućava da se koristi i na drugim delovima tela. Ima 5 pregrada za dobru raspodelu semena lana i sadrži ukupno oko 1kg semena. Može da akumulira dosta toplote.

Dužina grejanja

Toplotna obloga daje toplinu od 20 do 40 minuta. Toplina se smanjuje kako se razmenjuje sa telom. U svakom slučaju, uvek će imati dovoljno toplote da postigne željeni efekat (ublažavanje bola, zagrevanje, itd …). Trajanje toplote može varirati u zavisnosti od upotrebe. U krevetu, na primer, zaštićenom pokrivačima, zadržavaće toplotu duže nego na otvorenom.

Rok trajanja

Lan je uljarica. Seme lana, sa uljem koje sadrži, akumulira toplotu ili hladnoću. Seme lana se ne menja tokom vremena. Toplotna obloga može trajati mnogo godina.

Sastav

Navlaka obloge je 100% organski pamuk od veoma meke svilenkaste tkanine. Seme lana je upakovano u 100% organskom pamučnom platnu. Laneno seme je sertifikovano organsko i evropskog je porekla.

Lan je godišnja biljka koja daje karakteristično plavo cveće. (Credit photo nickodoherty-Wikimedia)
Lan je godišnja biljka koja daje karakteristično plavo cveće. (Credit photo nickodoherty-Wikimedia)

Saveti za upotrebu

Grejna upotreba

Reumatizam, lumbago, osteoartritis, bol u vratu, bol u zglobovima, bol u stomaku, prehlada, bronhitis, ruke ili hladna stopala, relaksacija, pomoć za uspavljivanje.

Hladna upotreba

Upalni problemi, tendinitis, uganuća, modrice, migrene.

Uputstvo za upotrebu

Grejna obloga se može grejati ili hladiti zajedno sa spoljašnjom navlakom. Ta navlaka se skida samo ukoliko ju je potrebno oprati.

Podešavanje temperatura u pećnici
Podešavanje temperatura u pećnici

Grejanje

Obična električna pećnica : Stavite grejnu oblogu u čistu otvorenu posudu ili direktno na rešetke pećnice na 80°C – 90°C u trajanju od 10 minuta ili više ako je potrebno.

Mikrotalasna pećnica : Zagrevati 1min30sec pri 750W. Grejna obloga mora biti na platou, bez dodirivanja unutrašnjih zidova mikrotalasne pećnice. Testirajte temperaturu i ponovite postupak u intervalima od 30 sekundi da biste dobili toplotu koju želite. U slučaju zaostale vlage u oblozi kada je koristite prvi put, dovoljno ju je staviti u električnu rernu, kao što je gore navedeno, da se samo prosuši.

Ako je obloga previjena na pola, preklopite je na drugu stranu tokom grejanja radi bolje raspodele toplote.

Hlađenje

Postavite oblogu u nepropusnu kesu. Držite je 1h u zamrzivaču ili 4h u frižideru, zavisno od željene temperature i efekta.

Proizvodnja

Grejna obloga je napravljena u ateljeu Ecovolva u Beogradu.

Održavanje

Lanena navlaka se može skinuti i oprati u mašini na 40°C. Pakovanje koje sadrži laneno seme se ne sme kvasiti.

Dodatne informacije

Punjenje

Organsko laneno seme

Poreklo materijala

Laneno seme iz Srbije, Platno iz Turske

Sirovinski sastav

100% čisti lan, 100% organski pamuk

Sertifikacija

GOTS, Organski uzgoj

Brand

Proizvodnja

Srbija

Materijali

Laneno seme, Organski pamuk

Održavanje

Mašinsko pranje 40°C

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.

Članci vezani za Grejne obloge

PSS (Planinarski savez Srbije) Logo

Specijalna ponuda za PSS (Planinarski Savez Srbije) članove

Ostvarite 10% popusta na sve odevne predmete.

Pogledajte uputstvo