Grejne obloge : Vuneni pojas sa lanenom oblogom

: Vuneni pojas sa lanenom oblogom

/ San/ Grejne obloge/ Vuneni pojas sa grejnom oblogom od lana

Vuneni pojas sa grejnom oblogom od lana

5,600.00 RSD6,100.00 RSD

Vuneni pojas sa grejnom oblogom od lana. Prirodno rešenje za ublažavanje bola u leđima.
Pojas i grejna obloga urađeni su od GOTS sertifikovanog 100% pamučnog platna. Elastične trake sa obe strane omogućavaju perfektan komfor. Vuna u pojasu čuva toplotu. Grejna obloga od lana može biti korišćena i bez pojasa, kao što i pojas može biti upotrebljen i bez grejne obloge.

Šifra proizvoda: - Kategorija:
Sastav
100% organski pamuk
Sertifikacije

GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) je organska sertifikacija za tekstilne proizvode napravljene od prirodnih vlakana poput pamuka, lana ili vune. Garantuje potpunu sledljivost čitavog lanca snabdevanja od organskog porekla sirovine do malog uticaja prerade na životnu sredinu koji zabranjuje sve opasne hemikalije. Pored toga, GOTS potvrđuje društvenu odgovornost u svim koracima: dobri uslovi rada, poštovanje prava radnika, bez diskriminacije, bez dečijeg rada.

Organski uzgoj

Organska sertifikacija "Euroleaf" sertifikuje da proizvod potiče iz organske proizvodnje i poštuje stroga pravila iz oblasti zaštite životne sredine i bezbednosti.
Brand

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Opis

Organsko seme lana <strong>akumulira toplotu</strong> i <strong>polako je otpušta</strong> za Vaš <strong>osećaj ugodnosti</strong>. To je <strong>prirodan</strong> i <strong>opuštajući</strong> izvor toplote.
Organsko seme lana akumulira toplotu i polako je otpušta za Vaš osećaj ugodnosti. To je prirodan i opuštajući izvor toplote.

Vuneni pojas i grejna obloga protiv bolova u leđima

Revolana pojas napunjen čistom runskom vunom i grejna obloga od organskog semena lana su savršeno rešenje za borbu protiv bolova u leđima. Pojas se može koristiti sa grejnom oblogom za ublažavanje bolova, ili bez nje kao podrška lumbalnom delu kičme.

Trajanje toplote

Grejna obloga daje toplotu 30 do 45 minuta. Toplota se polako smanjuje kako se razmenjuje sa telom. U svakom slučaju, uvek ima dovoljno toplote da se dobije željeni efekat (olakšanje bola, zagrevanje, itd …). Iglovana vuna u pojasu zadržava toplotu grejne obloge mnogo duže.

Životni vek

Laneno seme je uljarica. Celo zrno lana, zbog ulja koje sadrži u sebi, akumulira toplotu ili hladnoću. Seme se ne menja tokom vremena. Grejna obloga od lana može trajati mnogo godina.

Sastav

Pojas i grejna obloga napravljeni su od 100% organskog pamučnog platna, sertifikovanog GOTS. Laneno seme je sertifikovano organsko i evropskog je porekla.

Lan je godišnja biljka koja ima karakterističan plavi cvet. (Credit photo nickodoherty-Wikimedia)
Lan je godišnja biljka koja ima karakterističan plavi cvet. (Credit photo nickodoherty-Wikimedia)

Način upotrebe

Pre zagrevanja ili hlađenja, oblogu sa lanom treba odvojiti od pojasa povlačenjem čičak trake. Potom se obloga može staviti u tradicionalnu pećnicu ili mikrotalasnu pećnicu.

Podešavanje temperature pećnice.
Podešavanje temperature pećnice.

Zagrevanje

Klasična pećnica : Stavite oblogu od lana u otvorenu posudu ili direktno na rešetke u pećnici na 80°C-90°C oko 10 minuta ili više ako je potrebno.

Mikrotalasna pećnica : Zagrevajte 1min30sec na 750W. Oblogu sa lanom stavite na plato u pećnici, tako da ne dotiče zidove. Proverite temperaturu i ponavljajte zagrevanje u intervalima od 30 sekundi dok ne dobijete željenu temperaturu. U slučaju rezidualne vlage kod prvog zagrevanja obloge od lana, dovoljno je jednom je zagrejati u klasičnoj pećnici po gore navedenim instrukcijama.

Hlađenje

Stavite oblogu u vodonepropusnu vrećicu 1 sat u zamrzivač ili 4 sata u frižider, zavisno od temperature i efekta koji želite postići.

Proizvodnja

Vuneni pojas sa oblogom od lana se proizvodi u ateljeu Ecovolva u Beogradu.

Održavanje

Vuneni pojas se može prati ručno. Obloga od semena lena se ne sme kvasiti.

Dodatne informacije

Punjenje

Iglovana čista runska vuna, Organsko laneno seme

Poreklo materijala

Laneno seme iz Srbije, Platno iz Turske

Sirovinski sastav

100% organski pamuk

Sertifikacija

GOTS, Organski uzgoj

Veličina (Odeća)

,

Brand

Proizvodnja

Srbija

Materijali

Organski pamuk

Održavanje

Mašinsko pranje 30°C (program i deterdžent za vunu, centrifuga MAX 400 obrtaja/minut)

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.

PSS (Planinarski savez Srbije) Logo

Specijalna ponuda za PSS (Planinarski Savez Srbije) članove

Ostvarite 10% popusta na sve odevne predmete.

Pogledajte uputstvo