Naddušeci : Naddušek od lateksa

: Naddušek od lateksa

/ San/ Naddušeci/ Lateks naddušek 6cm - 100% prirodni lateks

Lateks naddušek 6cm – 100% prirodni lateks

26,900.00 RSD63,600.00 RSD

Naddušek od prirodnog lateksa napravljen je da znatno poboljša udobnost postojećeg dušeka. Kada je dušek suviše čvrst, suviše tanak ili ne pruža dovoljnu potporu, ovaj naddušek će znatno poboljšati komfor. Njegovo jezgro od prirodnog lateksa debljine 6 cm donosi neverovatnu dodatnu udobnost bilo kojoj vrsti dušeka. Verzija proštepana vunom, pruža dodatni prozračni sloj koji reguliše vlažnost tela tokom noći, koja je preko potrebna tokom cele godine.

Šifra proizvoda: - Kategorija:
Sastav
100% organski pamuk
Sertifikacije

euroLATEX 100% prirodni

euroLATEKS 100% NATURAL garantuje da je lateks napravljen od 100% prirodnog lateksa. Ovaj sertifikat se može dobiti samo za lateks proizveden u Evropi. Oznaka potvrđuje odsustvo štetnih supstanci kao što su teški metali, rastvarači ili isparljiva organska jedinjenja. Pored toga, oznaka sertifikacije potvrđuje da su uslovi rada svih zaposlenih uključenih u lanac snabdevanja u skladu sa uslovima EU.

FSC-sertifikovani prirodni kaučuk

Prirodni kaučuk sa sertifikatom FSC® garantuje da proizvodnja ne dovodi do nedozvoljenog sečenja drveća i da je društveno odgovorna. FSC sertifikacija osigurava da lateks nije povezan sa degradacijom ili krčenjem šuma i obezbeđuje sljedivost od šume ili plantaže do proizvodnje lateksa. Kako je samo 4% globalnih površina plantaža kaučuka trenutno FSC sertifikovano, ovo sertifikovanje je veoma važno za ograničavanje negativnog uticaja lateksa na životnu sredinu.

GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) je organska sertifikacija za tekstilne proizvode napravljene od prirodnih vlakana poput pamuka, lana ili vune. Garantuje potpunu sledljivost čitavog lanca snabdevanja od organskog porekla sirovine do malog uticaja prerade na životnu sredinu koji zabranjuje sve opasne hemikalije. Pored toga, GOTS potvrđuje društvenu odgovornost u svim koracima: dobri uslovi rada, poštovanje prava radnika, bez diskriminacije, bez dečijeg rada.

LGA sertifikat kvaliteta

LGA labela za jezgro od lateksa je sertifikat kompanije TUV Rheinland AG (Nemačka) kojim se potvrđuje trajnost jezgra od lateksa za kućnu upotrebu. Test se izvodi stavljanjem sile od 1400 N (otprilike 150 kilograma) na jezgro lateksa i pritiskanjem 60.000 puta, što simulira normalnu upotrebu oko 10 godina. Kontrolišu se promene u visini, tvrdoći i elastičnosti. Naša prirodnal ateks jezgra postižu 99% od 100% (što je maksimum) za svoje globalne performanse, što znači da varijacija ne prelazi 1%.

Oeko-Tex Standard 100

Sertifikat Oeko-Tex Standard 100 garantuje da je sertifikovani proizvod testiran na štetne materije i da je stoga neškodljiv za ljudsko zdravlje. Ispitivanja sprovode nezavisni instituti na osnovu kriterijuma standarda 100. Proverava se odsustvo brojnih regulisanih i neregulisanih supstanci koje mogu štetiti zdravlju ljudi. Granične vrednosti za STANDARD 100 često prevazilaze nacionalne i međunarodne zahteve.
Brand

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Opis

Ovo je potpuno prirodni vrhunski naddušek koji će dugo biti pratilac vaših noći. Napravljen je kao mogući dodatak svakom dušeku i najbolja je opcija za poboljšanje udobnosti postojećeg dušeka.

6cm debljine, jezgro od 100% prirodnog lateksa

100% prirodni lateks je prirodni proizvod dobijen vulkanizacijom mleka iz drveta helvea. Drvo helvea raste u južnoj Aziji. Od čistog prirodnog lateksa se prave najudobniji i najotporniji dušeci, bez primese sintetičkog materijala i bez isparljivih organskih jedinjenja (VOC). Debljina ovog naddušeka je predviđena kao savršen dodatak postojećem dušeku.

Izbor čvrstoće

Naddušek je dostupan u dve čvrstoće. Srednji će više odgovarati za osobe težine ispod 70 ili 80 kilograma, dok će čvrsti biti savršen za osobe iznad te težine. Izbor čvrstoće je takođe lični. Neki više vole mekšu udobnost, dok će se drugi odlučiti za čvršću. Izbor može zavisiti od onoga na šta ste navikli.

Organske pamučne navlake

Jezgro od lateksa zaštićeno je u prvoj navlaci od 100% organskog žerseja sa sertifikatom GOTS. Prekrivač naddušeka je napravljen od 100% organskog pamuka, čvrste GOTS sertifikovane tkanine. Sve tkanine su nebeljene i imaju svoju prirodnu boju pamuka.

Proštepani vuneni naddušek

Vuneni naddušek je neophodan za regulisanje vlažnosti i temperature tela. Vuna je najbolji izbor zbog svojih karakteristika. Moguće je odabrati i verziju bez vunenog naddušeka.

Prilagođene veličine

Ovaj naddušek može biti dostupan u drugim veličinama od standardnih gore navedenih. Moguća je dužina 210cm ili 220cm. Molimo kontaktirajte nas za bilo koji specifičan zahtev.

Briga i održavanje

Važno je redovno provetravati spavaću sobu i otkriti naddušek. Zaštita za naddušek je uvek dobra opcija da bi se zaštitio od prljanja. U slučaju potrebe moguće je ručno oprati navlaku naddušeka. Naddušek se može otvoriti i sve je dostupno za pranje ili čišćenje.

Garancija

Dušek ima garanciju od 5 godina protiv sleganja većeg od normalnog.

Dodatne informacije

Sertifikacija

euroLATEX 100% prirodni, FSC-sertifikovani prirodni kaučuk, LGA sertifikat kvaliteta, GOTS, Oeko-Tex Standard 100

Sirovinski sastav

100% organski pamuk

Punjenje

100% prirodni lateks

Poreklo materijala

Lateks iz Belgije, Platno iz Turske, Vuna iz Srbije

Dimenzije (Dušeci)

80x200cm, 90x200cm, 140x200cm, 160x200cm, 180x200cm

Brand

Proizvodnja

Srbija

Materijali

Organski pamuk, Prirodni lateks

Štepanje

Vuna (500g/m²), Ne štepani

Čvrstoća

Srednji (75kg/m³)

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.

Možda ste zainteresovani i za sledeće artikle (1)

Članci vezani za Naddušeci

PSS (Planinarski savez Srbije) Logo

Specijalna ponuda za PSS (Planinarski Savez Srbije) članove

Ostvarite 10% popusta na sve odevne predmete.

Pogledajte uputstvo