Naddušeci : Timok

: Timok

/ San/ Naddušeci/ Vuneni naddušek Timok - čista runska vuna - 1kg/m²

Vuneni naddušek Timok – čista runska vuna – 1kg/m²

10,300.00 RSD19,500.00 RSD

Vuna ima sposobnost da reguliše vlagu i toplotu za vreme sna. Zbog toga je spavanje na vuni veoma ugodno. Ugodnost koju nudi naddušek od čiste runske vune je izuzetna i leti i zimi. Timok nudi komfor sa 1kg vune po m², postavljene kao dva sloja iglovane vune koja je veoma stabilna i dugotrajna. Platno Timoka je od 100% organskog pamuka.

Šifra proizvoda: - Kategorija:
Sastav
100% organski pamuk
Sertifikacije

GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) je organska sertifikacija za tekstilne proizvode napravljene od prirodnih vlakana poput pamuka, lana ili vune. Garantuje potpunu sledljivost čitavog lanca snabdevanja od organskog porekla sirovine do malog uticaja prerade na životnu sredinu koji zabranjuje sve opasne hemikalije. Pored toga, GOTS potvrđuje društvenu odgovornost u svim koracima: dobri uslovi rada, poštovanje prava radnika, bez diskriminacije, bez dečijeg rada.

Oeko-Tex Standard 100

Sertifikat Oeko-Tex Standard 100 garantuje da je sertifikovani proizvod testiran na štetne materije i da je stoga neškodljiv za ljudsko zdravlje. Ispitivanja sprovode nezavisni instituti na osnovu kriterijuma standarda 100. Proverava se odsustvo brojnih regulisanih i neregulisanih supstanci koje mogu štetiti zdravlju ljudi. Granične vrednosti za STANDARD 100 često prevazilaze nacionalne i međunarodne zahteve.
Brand

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Opis

Ručna izrada

Revolana naddušek se proizvodi uz pomoć drvenog rama u našem ateljeu u Beogradu. Vuna je poreklom sa srednje-planinskih ovaca sa juga Srbije. Vuna se pere lokalno, izvorskom vodom koja prirodno sadrži mali procenat kamenca, u mašini sa sukcesivnim kadama koja obezbeđuje sporo i veoma efikasno pranje.

Iglovana vuna za komfor i dugotrajnost

Timok naddušek od čiste runske vune se izrađuje od 2 sloja iglovane vune. Svaki sloj ima gustinu od 500g/m². Iglovana vuna je zbijena i ne može se vremenom kompresovati što daje naddušeku stabilnost i izdržljivost na dušeku.

Organska navlaka

Platno od koga se proizvodi naddušek je organski pamuk kanvas u prirodnoj boji pamuka (neizbeljen i neobojen).

4 lastike na ćoškovima

Timok ima 4 široke Oeko-Tex sertifikovane lastike. To omogućava da se naddušek postavi i na najdeblje dušeke.

Prednosti vunenog naddušeka

Naddušek je verovatno deo krevetnine kome je dato najmanje važnosti, a koji u stvarnosti predstavlja jedan od najvažnijih elemenata za zdrav san. I zaista, za vreme noći, telo spavača mora da diše i evakuiše vlažnost. Iako pokrivač spavača igra važnu ulogu i mora biti od prirodnog materijala koji diše, podloga na kojoj telo leži mora biti takođe, da ne bi došlo do pregrevanja i neugodnosti.

Vlaga i toplota na površini dušeka su pogodno tlo za grinje i mikroskopske organizme koji ih prate. Dušek akumulira vlagu tokom vremena. Ovo je problematično i na lateks dušecima, a na sintetičkim predstavlja veliki problem. Dinamički komfor dušeka je jedna stvar, dok je rešavanje vlage i zdravo spavanje druga. Naddušek od vune rešava ovu drugu.

Neki dušeci imaju ugrađeni neskidajući sloj vune na gornjoj strani. To je pogrešno. Za održavanje, mora postojati mogućnost da se naddušek skine i provetri.

Takođe, postoji pogrešna ideja o zimskoj i letnjoj strani dušeka. Vuna je na zimskoj strani dušeka i istina je da vuna izoluje i veoma je prijatna zimi. Pamuk čini letnju stranu. Međutim, leti se osobe najviše znoje u snu. Zbog toga je vuneni naddušek najpotrebniji leti. Naddušek od vune treba koristiti tokom cele godine.

Održavanje

Vuna diše i sama se regeneriše. Vuneni naddušek je kao nadogradnja dušeku i ne treba ga prati svake godine. Mora se zaštititi sa debljom zaštitom i provetravati s vremena na vreme. Ako je moguće izneti napolje na sunce, provetriti na prozoru ili jednostavno otvoriti širom prozor spavaće sobe. Ukoliko se naddušek isfleka, moguće ga je oprati lokalno sapunom ili sodom bikarbonom. Potpuno pranje, ako je zaista neophodno, može se uraditi ručno ili možete odneti naddušek na ekološko čišćenje.

Zašto takvo ime?

Timok je reka u istočnoj Srbiji i zapadnoj Bugarskoj. Uliva se u Dunav. Timok predstavlja grupu malih rečica koje nose isto ime.

Dodatne informacije

Sertifikacija

GOTS, Oeko-Tex Standard 100

Punjenje

Iglovana čista runska vuna, Vazdušasta čista runska vuna

Poreklo materijala

Platno iz Pakistana, Vuna iz Srbije

Održavanje

Hemijsko čišćenje, Ručno pranje sa deterdžentom za vunu

Dimenzije (Posteljina)

80x200cm, 90x190cm, 90x200cm, 140x190cm, 140x200cm, 160x200cm, 180x200cm

Brand

Proizvodnja

Srbija

Sirovinski sastav

100% organski pamuk

Materijali

Organski pamuk

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.

Možda ste zainteresovani i za sledeće artikle (1)

Članci vezani za Naddušeci

PSS (Planinarski savez Srbije) Logo

Specijalna ponuda za PSS (Planinarski Savez Srbije) članove

Ostvarite 10% popusta na sve odevne predmete.

Pogledajte uputstvo