Jastuci : Ozren

: Ozren

Ozren – Mekani jastuk vuna/prirodni lateks
Ozren – Mekani jastuk vuna/prirodni lateks
Ozren – Mekani jastuk vuna/prirodni lateks
Ozren – Mekani jastuk vuna/prirodni lateks
Ozren – Mekani jastuk vuna/prirodni lateks
Ozren – Mekani jastuk vuna/prirodni lateks

Ozren – Mekani jastuk vuna/prirodni lateks

2.850 RSD3.700 RSD

Mekani jastuk srednje debljine koji nudi pravi komfor. Mešavina od čiste runske vune u obliku kuglica, pomešana sa organskim pahuljicama lateksa (GOLS sertifikovanim) nudi volumen i mekoću. Sve prednosti vune i lateksa su u istom jastuku. Količina mešavine se može prilagoditi zahvaljujući rajsferšlusu na navlaci.

  • 60x40cm
  • 70x50cm
  • 60x60cm
  • 80x40cm
Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorija:

Opis

Udobnost vune

Vuna diše i reguliše vlažnost, u svim sezonama. Omogućava zdrav san bez znojenja i bez alergija. Bez statičkog elektriciteta koji privlači prašinu i blago abrazivna, vuna predstavlja prirodno nepodobno okruženje za grinje, ne alergijsko, a takođe je i prirodni usporivač vatre.

Poreklom sa planinskih ovaca uzgajanih na otvorenom u južnoj Srbiji, naša vuna je netretirana, neutralnog mirisa, oprana vrlo pažljivo i ekološki izvorskom vodom koja sadrži nizak nivo kamenca. Vuna je izvlačana i mehaničkim procesom obrađena u vidu malih kuglica. Sav rad na vuni se obavlja na jugu Srbije.

Komfor sa lateksom

Za razliku od vune, pahuljice od lateksa imaju visoku otpornost, što im omogućava da se vrate u prvobitni oblik nakon kompresije. Jastuku daju trajni volumen i mekoću. Naš lateks je sertifikovan GOLS (Global Organic Latex Standard) koji predstavlja standard za organski lateks, kao što je GOTS standard za organski tekstil. Ovaj lateks je 100% prirodan, proizveden isključivo od mleka kaučuka iz organske kulture iz Indije ili Šri Lanke. Prirodno je hipoalergen.

100% organska navlaka

Navlaka za jastuk je od 100% organskog pamuka, koji je mekana GOTS sertifikovana tkanina. Poseduje rajsferšlus koji omogućava podešavanje količine punjenja u jastuku. Navlaka se može prati u mašini ako se prethodno izvadi punjenje od vune i lateksa.

Proizvodnja

Jastuk je ručno napravljen u ateljeu Ecovolva u Beogradu.

Održavanje

Navlaka jastuka se može prati u mašini na 40°C bez punjenja. Potrebno je regularno provetravati jastuk kao i ostatak krevetnine.

Zašto ovakvo ime ?

Ozren je vrh na severu Bosne i Hercegovine koji dostiže visinu 883 metra. Planina je puna rečica, minerala i mineralnih izvora.

Dodatne informacije

Težina-
Dimenzije-
Dimenzije (Posteljina)

60x40cm, 70x50cm, 60x60cm, 80x40cm

Poreklo materijala

Lateks iz Indije, Platno iz Pakistana, Vuna iz Srbije

Punjenje

50% perle od čiste runske vune / 50% pahuljice od organskog lateksa

Sirovinski sastav

100% organski pamuk

Sertifikacija

GOLS, GOTS, Oeko-Tex 100

Brand

Proizvodnja

Srbija

Materijali

Organski pamuk

Održavanje

Mašinsko pranje 30°C (vuna)

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.

Možda ste zainteresovani i za sledeće artikle (4)

U istoj kategoriji (6)

Glavne kategorije