Dušeci od prirodnog lateksa, San : Dušek za dete Yocto

, : Dušek za dete Yocto

/ San/ Dušeci od prirodnog lateksa/ Lateks dušek za dete Yocto 12cm - 100% prirodni lateks - 1-zona

Lateks dušek za dete Yocto 12cm – 100% prirodni lateks – 1-zona

23,900.00 RSD52,300.00 RSD

Yocto je 100% prirodni dušek za bebe i decu koja spavaju u malom krevetu. Lateks jezgro sa jednom zonom nudi pravu podršku i bezbedno okruženje bez hemikalija ili VOC. Ugrađeni naddušek od vune ili pamuka obezbeđuje sloj koji diše i reguliše vlažnost za vreme sna.

Šifra proizvoda: - Kategorije: , Oznake: ,
Sastav
100% organski pamuk
Sertifikacije

euroLATEX 100% prirodni

euroLATEKS 100% NATURAL garantuje da je lateks napravljen od 100% prirodnog lateksa. Ovaj sertifikat se može dobiti samo za lateks proizveden u Evropi. Oznaka potvrđuje odsustvo štetnih supstanci kao što su teški metali, rastvarači ili isparljiva organska jedinjenja. Pored toga, oznaka sertifikacije potvrđuje da su uslovi rada svih zaposlenih uključenih u lanac snabdevanja u skladu sa uslovima EU.

FSC-sertifikovani prirodni kaučuk

Prirodni kaučuk sa sertifikatom FSC® garantuje da proizvodnja ne dovodi do nedozvoljenog sečenja drveća i da je društveno odgovorna. FSC sertifikacija osigurava da lateks nije povezan sa degradacijom ili krčenjem šuma i obezbeđuje sljedivost od šume ili plantaže do proizvodnje lateksa. Kako je samo 4% globalnih površina plantaža kaučuka trenutno FSC sertifikovano, ovo sertifikovanje je veoma važno za ograničavanje negativnog uticaja lateksa na životnu sredinu.

GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) je organska sertifikacija za tekstilne proizvode napravljene od prirodnih vlakana poput pamuka, lana ili vune. Garantuje potpunu sledljivost čitavog lanca snabdevanja od organskog porekla sirovine do malog uticaja prerade na životnu sredinu koji zabranjuje sve opasne hemikalije. Pored toga, GOTS potvrđuje društvenu odgovornost u svim koracima: dobri uslovi rada, poštovanje prava radnika, bez diskriminacije, bez dečijeg rada.

LGA sertifikat kvaliteta

LGA labela za jezgro od lateksa je sertifikat kompanije TUV Rheinland AG (Nemačka) kojim se potvrđuje trajnost jezgra od lateksa za kućnu upotrebu. Test se izvodi stavljanjem sile od 1400 N (otprilike 150 kilograma) na jezgro lateksa i pritiskanjem 60.000 puta, što simulira normalnu upotrebu oko 10 godina. Kontrolišu se promene u visini, tvrdoći i elastičnosti. Naša prirodnal ateks jezgra postižu 99% od 100% (što je maksimum) za svoje globalne performanse, što znači da varijacija ne prelazi 1%.

Oeko-Tex Standard 100

Sertifikat Oeko-Tex Standard 100 garantuje da je sertifikovani proizvod testiran na štetne materije i da je stoga neškodljiv za ljudsko zdravlje. Ispitivanja sprovode nezavisni instituti na osnovu kriterijuma standarda 100. Proverava se odsustvo brojnih regulisanih i neregulisanih supstanci koje mogu štetiti zdravlju ljudi. Granične vrednosti za STANDARD 100 često prevazilaze nacionalne i međunarodne zahteve.
Brand

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Naš prirodni dušek Yocto

Konstrukcija prirodnog dušeka Yocto
Konstrukcija prirodnog dušeka Yocto

Samo 3 prirodna materijala

Naš dušek je napravljen od 3 prirodna materijala koja su u harmoniji s telom deteta. Bez isparljivih organskih jedinjenja (VOC), bez sintetičkih i hemijskih sastojaka.

Prirodni lateks od drveta kaučuka
Prirodni lateks od drveta kaučuka
Prirodni organski pamuk
Prirodni organski pamuk
Prirodna vuna od srpskih ovaca
Prirodna vuna od srpskih ovaca

Jezgro dušeka

Lateks je najotpornija supstanca koja se koristi u proizvodnji dušeka

Samo čist prirodni lateks za izradu najboljeg mogućeg dugotrajnog dušeka.

Jezgro dušeka napravljeno je isključivo od mleka izdvojenog iz drveta kaučuka i vulkanizovanog Dunlop metodom. Čist prirodni lateks sačinjava najudobnije i najtrajnije dušeke, potpuno bez primesa sintetičkih materijala i bez isparljivih organskih jedinjenja (VOC).

Yocto dušek je napravljen od lateks jezgra debljine 10cm. To je perfektna debljina za decu od najranijeg uzrasta do predadolescencije. Nudi odličnu podršku za njihovu laganu težinu. Za razliku od sintetičkih pena, prirodni lateks je vrlo izdržljiv i ne sleže se vremenom. Jezgro sa 1-zonom nudi ujednačenu čvrstoću i prilagođeno je detetu koje raste.

Lateks jezgro u dušeku Yocto je čvrsto. Ovo se preporučuje deci jer im je potrebna izvrsna podrška za kičmu. Tokom noći kičma mališana može narasti do 1,5 cm. Kako se ovaj proces odvija, i kičmu i vrat treba čvrsto podupirati i držati ih u neutralnom položaju za spavanje.

Napravite izbor prirodnog lateksa

Prirodni lateks je najdugotrajnije, najotpornije i najzdravije jezgro dušeka koje postoji. Stvoreno od prirode za Vaš komfor.

Prirodni lateks je najdugotrajnije, najotpornije i najzdravije jezgro dušeka koje postoji. Stvoreno od prirode za Vaš komfor.

Navlaka dušeka

Ott System dušek od prirodnog lateksa

Navlaka dušeka je izrađena od visokokvalitetne organske pamučne tkanine sa proštepanim naddušekom od vune ili pamuka.

Jezgro od lateksa zaštićeno je prvom navlakom od 100% organskog pamuka koja olakšava rukovanje lateksom. Navlaka je napravljena od tkanine koja poseduje GOTS sertifikat i koja je nebeljena i neobojena, u prirodnoj boji pamuka. Rajsferšlus marke YKK postavljen je oko 3 strane za slučaj da je potrebno skinuti navlaku.

Spoljna navlaka je napravljena od čvrste keper tkanine, GOTS sertifikovane, izrađene od prediva organskog pamuka. Tkanina je nebeljena je i neobojena, u prirodnoj je boji organskog pamuka, težine 300g/m². Napravljena je tako da traje koliko i sam dušek. Vrlo jak rajsferšlus marke YKK postavljen je na 3 strane i omogućava skidanje navlake. Time se olakšava održavanje.

Naddušek je neophodan za regulaciju vlažnosti i temperature tela. Čini da se dete oseća dobro tokom spavanja, ne znoji se, a doprinosi i dugotrajnosti dušeka. Vuna je najbolji izbor zbog svojih karakteristika. Ako se vuna iz nekog razloga ne može izabrati, dostupan je i 100% organski pamučni filc. Može se odabrati i neproštepana verzija ukoliko već posedujete odvojeni naddušek.

Spoljna navlaka se lako otvara rajsferšlusom sa 3 strane tako da se može provetriti ili oprati. Navlaka se može ručno prati na 30°C deterdžentom za vunu. Ne može se sušiti u drajeru i bolje je sušiti napolju na vazduhu.

Dodatne informacije

Sertifikacija

euroLATEX 100% prirodni, FSC-sertifikovani prirodni kaučuk, LGA sertifikat kvaliteta, GOTS, Oeko-Tex Standard 100

Sirovinski sastav

100% organski pamuk

Punjenje

100% prirodni lateks

Poreklo materijala

Lateks iz Belgije, Platno iz Turske, Vuna iz Srbije

Dimenzije (Dušeci)

60x120cm, 70x140cm, 90x200cm

Brand

Proizvodnja

Srbija

Materijali

Organski pamuk, Prirodni lateks

Štepanje

Vuna (500g/m²), Pamuk (500g/m²)

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.

Možda ste zainteresovani i za sledeće artikle (1)

Članci vezani za Dušeci od prirodnog lateksa

PSS (Planinarski savez Srbije) Logo

Specijalna ponuda za PSS (Planinarski Savez Srbije) članove

Ostvarite 10% popusta na sve odevne predmete.

Pogledajte uputstvo