Ecovolve predstavljen u magazinu Hoteli & Restorani

Ecovolve predstavljen u magazinu Hoteli & Restorani

/ Edukacija/ Ecovolve predstavljen u magazinu Hoteli & Restorani

Edukacija - 04/04/2019

Hoteli & Restorani je B2B magazin koji se distribuira na preko 3,000 adresa ekskluzivnih hotela i restorana u Beogradu, Novom Sadu, kao i svim većim mestima i turističkim centrima širom Srbije. Ecovolve je predstavljen u broju 11 kao prvi prirodni ergonomski sistem za spavanje u Srbiji, posebno pogodan kao kompletno superiorno rešenje za hotele.

Ecovolve članak u magazinu Hoteli & Restorani broj 11
Ecovolve članak u magazinu Hoteli & Restorani broj 11

Ott Sistem: prvi potpuno prirodni ergonomski sistem za spavanje napravljen u Srbiji

Širom sveta, trend upotrebe prirodnih materijala i organske hrane u hotelijerstvu snažno raste. Hoteli baziraju svoju komunikaciju na tom izboru kako bi se razlikovali od sve veće konkurencije. Uspeh te strategije direktno je povezan sa rastućim zahtevima gostiju koji postaju svesni negativnih efekata po zdravlje koje nosi elektromagnetni smog, toksična isparljiva jedinjenja (VOC) I alergijski materijali koji se obično nalaze u regularnoj hotelskoj sobi.

Izbor prirodnih materijala u hotelskoj sobi nema nikakav nedostatak a ima mnoge prednosti. Za krevet koji predstavlja glavni elemenat u sobi, takav izbor će napraviti najveću razliku i najveći smisao.

San koji postaje stvarnost

Šta ako bi krevet bio napravljen samo od 4 prirodna materijala, da pruža vrhunski komfor i ergonomiju svim gostima, koji se lako održava uz očuvanje investicije na duge staze?

To je upravo ono što Ott sistem nudi:

  • krevet od punog drveta bez metala nauljen prirodnim uljem,
  • specijalno dizajniran, potpuno prilagodljiv, ergonomski sistem podloge,
  • potpuno prirodan dušek koji se postavlja preko podloge.

Ove 3 komponente su napravljene sa samo 4 prirodna materijala: masivnog drveta, prirodnog lateksa, čiste runske vune i organskog pamuka.

Ott Sistem je dizajniran u partnerstvu sa francuskim stručnjacima i već je instaliran u nekim prelepim hotelima u Francuskoj. Povratne informacije su fenomenalne.

Lepota masivnog drveta

Masivno drvo sa prirodnim uljem je prelepo. Za izradu je potrebna velika veština, ali rezultat je uvek vredan truda. Izbor masivnog drveta za opremanje hotelske sobe ne može biti pogrešan jer se drvo uvek ceni i čini da se ljudi osjećaju ugodno. To je sastavni deo dizajna enterijera koji može da ide uz sve vrste dizajna od modernog do rustičnog.

Kreveti Ott Sistema su napravljeni bez ijednog metalnog dela i sa svojim potpuno prirodnim izgledom koji dozvoljava drvetu da postane sve lepše tokom vremena. Kreveti su masivni sa delovima posebno napravljenim da pruže solidnu osnovu ergonomskom sistemu podloge.

Vrhunski komfor ergonomskog sistema podloge

Za razliku od tradicionalnih letvica koje su ili potpuno krute ili polu-krute, podloga Ott Sistema je potpuno fleksibilna i prati krivu koju otiskuje telo spavača na krevetu. Napravljena je od čvrstih letvica od jasena koje se oslanjaju na 100% prirodne gredice od lateksa. Podloga pruža dinamičku podršku spavaču i omogućava ventilaciju kreveta.

Izuzetno je izdržljiva jer su letvice od punog drveta dizajnirane da traju ceo život i lateks gredice se mogu lako zameniti ako se “umore” (npr. svakih 10 godina). Podloga se lako održava jer su sve navlake sa rajsferšlusima i lako se može pristupiti svakom delu ako je potrebno.

Potpuno prirodni dušek

Dušeci Ott Sistema su debeli od 13 do 14cm. Ovo je perfektna debljina koja obezbeđuje izvanrednu udobnost dok ostavlja sistemu podloge mogućnost da se prilagodi spavaču i ujedno održava neophodnu ventilaciju. Ovakav pristup danas ima mnogo više smisla jer drugi prodavci dušeka pogrešno povezuju veću debljinu dušeka sa većom udobnošću.

Dušeci Ott Sistema su napravljeni od čistog prirodnog lateksa, zaštićenog prvom organskom navlakom od pamučnog žerseja. Preko prve navlake postavlja se druga navlaka koja je urađena od čvrstog organskog pamučnog platna i na kojoj je ugrađen naddušek od vune ili od organskog pamuka.

Prirodni lateks je elastičan i dugotrajan, dok vuna reguliše toplotu i vlagu. Dušeci Ott Sistema su potpuno dostupni za održavanje. Sve navlake su opremljene rajsferšlusima te se mogu skinuti i očistiti.

Kompetitivni sistem napravljen u Srbiji

Ott Sistem u Srbiji u potpunosti proizvodi kompanija Ecovolve doo. To ga čini veoma konkurentnim na srpskom tržištu. Budući da je prvenstveno napravljen za izvoz u evropske zemlje, nivo kvaliteta sistema kao i materijala koji se koriste za izradu je bez kompromisa. Ott sistem je na nivou najboljih prirodnih sistema za spavanje koji se proizvode u Nemačkoj ili Austriji.

Ecovolve takođe u Srbiji proizvodi svu organsku krevetninu koju čine jastuci, jorgani i posteljina pod brendom Revolana. Ovaj brend je komplementaran sa Ott Sistemom.