/ San/ Dušeci od prirodnog lateksa/ Lateks dušek Zepto 14cm - 100% prirodni lateks - 5-zona

Lateks dušek Zepto 14cm – 100% prirodni lateks – 5-zona

42,900.00 RSD108,900.00 RSD

Zepto je 100% prirodni dušek koji je idealan za dopunu ergonomične podloge Ott Sistema. Njegovo jezgro od 12 cm prirodnog lateksa je idealne debljine koja može da prati rad ergonomične podloge ispod. Takođe se može koristiti samostalno za dete ili vrlo laku osobu sa težinom ispod 50 kg. Sa proštepanim naddušekom od vune ili organskog pamučnog filca omogućava regulaciju vlage u toku noći.

Šifra proizvoda: - Kategorija:
Sastav
100% organski pamuk
Sertifikacije

euroLATEX 100% prirodni

euroLATEKS 100% NATURAL garantuje da je lateks napravljen od 100% prirodnog lateksa. Ovaj sertifikat se može dobiti samo za lateks proizveden u Evropi. Oznaka potvrđuje odsustvo štetnih supstanci kao što su teški metali, rastvarači ili isparljiva organska jedinjenja. Pored toga, oznaka sertifikacije potvrđuje da su uslovi rada svih zaposlenih uključenih u lanac snabdevanja u skladu sa uslovima EU.

FSC-sertifikovani prirodni kaučuk

Prirodni kaučuk sa sertifikatom FSC® garantuje da proizvodnja ne dovodi do nedozvoljenog sečenja drveća i da je društveno odgovorna. FSC sertifikacija osigurava da lateks nije povezan sa degradacijom ili krčenjem šuma i obezbeđuje sljedivost od šume ili plantaže do proizvodnje lateksa. Kako je samo 4% globalnih površina plantaža kaučuka trenutno FSC sertifikovano, ovo sertifikovanje je veoma važno za ograničavanje negativnog uticaja lateksa na životnu sredinu.

GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) je organska sertifikacija za tekstilne proizvode napravljene od prirodnih vlakana poput pamuka, lana ili vune. Garantuje potpunu sledljivost čitavog lanca snabdevanja od organskog porekla sirovine do malog uticaja prerade na životnu sredinu koji zabranjuje sve opasne hemikalije. Pored toga, GOTS potvrđuje društvenu odgovornost u svim koracima: dobri uslovi rada, poštovanje prava radnika, bez diskriminacije, bez dečijeg rada.

LGA sertifikat kvaliteta

LGA labela za jezgro od lateksa je sertifikat kompanije TUV Rheinland AG (Nemačka) kojim se potvrđuje trajnost jezgra od lateksa za kućnu upotrebu. Test se izvodi stavljanjem sile od 1400 N (otprilike 150 kilograma) na jezgro lateksa i pritiskanjem 60.000 puta, što simulira normalnu upotrebu oko 10 godina. Kontrolišu se promene u visini, tvrdoći i elastičnosti. Naša prirodnal ateks jezgra postižu 99% od 100% (što je maksimum) za svoje globalne performanse, što znači da varijacija ne prelazi 1%.

Oeko-Tex Standard 100

Sertifikat Oeko-Tex Standard 100 garantuje da je sertifikovani proizvod testiran na štetne materije i da je stoga neškodljiv za ljudsko zdravlje. Ispitivanja sprovode nezavisni instituti na osnovu kriterijuma standarda 100. Proverava se odsustvo brojnih regulisanih i neregulisanih supstanci koje mogu štetiti zdravlju ljudi. Granične vrednosti za STANDARD 100 često prevazilaze nacionalne i međunarodne zahteve.
Brand

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Naš prirodni dušek Zepto

Konstrukcija prirodnog dušeka Zepto
Konstrukcija prirodnog dušeka Zepto

Samo 3 prirodna materijala

Naš dušek je napravljen od 3 prirodna materijala koja su u harmoniji s telom spavača. Bez isparljivih organskih jedinjenja (VOC), bez sintetičkih i hemijskih sastojaka.

Prirodni lateks od drveta kaučuka
Prirodni lateks od drveta kaučuka
Prirodni organski pamuk
Prirodni organski pamuk
Prirodna vuna od srpskih ovaca
Prirodna vuna od srpskih ovaca

Jezgro dušeka

Lateks je najotpornija supstanca koja se koristi u proizvodnji dušeka

Samo čist prirodni lateks za izradu najboljeg mogućeg dugotrajnog dušeka.

Jezgro dušeka napravljeno je isključivo od mleka izdvojenog iz drveta kaučuka i vulkanizovanog Dunlop metodom. Čist prirodni lateks sačinjava najudobnije i najtrajnije dušeke, potpuno bez primesa sintetičkih materijala i bez isparljivih organskih jedinjenja (VOC).

Zepto dušek je napravljen od jezgra lateksa debljine 12cm. To je perfektna debljina za dušek koji ide na ergonomičnu podlogu sa letvicama. Može se koristiti, bez ergonomične podloge, za bilo koji krevet za dete ili za osobe koje su lakše od 50kg. Za razliku od sintetičkih pena, prirodni lateks je vrlo izdržljiv i ne sleže se vremenom. Podela u 5 zona pruža prilagođenu čvrstoću za svaki deo tela, što daje veću udobnost. Svaka zona je anatomski raspoređena kako bi se pružila najbolja podrška tamo gde je to potrebno.

Možete birati između 2 čvrstoće dušeka. Srednji će više odgovarati osobama ispod 70 kg, dok će čvrsti biti savršen za osobe iznad te težine. Izbor čvrstoće je takođe ličan. Neko više voli mekši komfor, dok će se drugi odlučiti za čvršći. Izbor može zavisiti od toga na šta ste navikli.

Za širinu veću ili jednaku 140cm nudimo 2 lateks jezgra spojena jednom spoljašnjom navlakom. Na taj način je moguće imati jednu srednju i jednu čvrstu stranu dušeka (opcija koju možete izabrati u trenutku narudžbe). Ugrađen zajednički naddušek objediniće ih u uniforman dušek. Ipak, biće mnogo lakše pomerati ga po potrebi.

Napravite izbor prirodnog lateksa

Prirodni lateks je najdugotrajnije, najotpornije i najzdravije jezgro dušeka koje postoji. Stvoreno od prirode za Vaš komfor.

Prirodni lateks je najdugotrajnije, najotpornije i najzdravije jezgro dušeka koje postoji. Stvoreno od prirode za Vaš komfor.

Navlaka dušeka

Ott System dušek od prirodnog lateksa

Navlaka dušeka je izrađena od visokokvalitetne organske pamučne tkanine sa proštepanim naddušekom od vune ili pamuka.

Jezgro od lateksa zaštićeno je prvom navlakom od 100% organskog pamuka koja olakšava rukovanje lateksom. Navlaka je napravljena od tkanine koja poseduje GOTS sertifikat i koja je nebeljena i neobojena, u prirodnoj boji pamuka. Rajsferšlus marke YKK postavljen je oko 3 strane za slučaj da je potrebno skinuti navlaku.

Spoljna navlaka je napravljena od čvrste keper tkanine, GOTS sertifikovane, izrađene od prediva organskog pamuka. Tkanina je nebeljena je i neobojena, u prirodnoj je boji organskog pamuka, težine 300g/m². Napravljena je tako da traje koliko i sam dušek. Vrlo jak rajsferšlus marke YKK postavljen je oko sve 4 strane i omogućava skidanje naddušeka kao poklopca što olakšava održavanje.

Naddušek je neophodan za regulaciju vlažnosti i temperature tela. Čini da se osećamo dobro tokom spavanja, a doprinosi i dugotrajnosti dušeka. Vuna je najbolji izbor zbog svojih karakteristika. Ako se vuna iz nekog razloga ne može izabrati, dostupan je i 100% organski pamučni filc. Može se odabrati i neproštepana verzija ukoliko već posedujete odvojeni naddušek.

Spoljna navlaka se lako otvara patent zatvaračem oko celog obima, tako da se može provetriti ili oprati. Neproštepani deo navlake može se prati na 40°C na programu za delikatno pranje. Ne može se sušiti u sušaču, bolje je sušiti ga napolju. Proštepani ugrađeni naddušek može se ručno prati na 30°C deterdžentom za vunu.

Dodatne informacije

Sertifikacija

euroLATEX 100% prirodni, FSC-sertifikovani prirodni kaučuk, LGA sertifikat kvaliteta, GOTS, Oeko-Tex Standard 100

Sirovinski sastav

100% organski pamuk

Punjenje

100% prirodni lateks

Poreklo materijala

Lateks iz Belgije, Platno iz Turske, Vuna iz Srbije

Dimenzije (Dušeci)

80x200cm, 90x200cm, 140x200cm, 160x200cm, 180x200cm

Brand

Proizvodnja

Srbija

Materijali

Organski pamuk, Prirodni lateks

Štepanje

Vuna (500g/m²), Pamuk (500g/m²), Ne štepani

Čvrstoća

Srednji (75kg/m³), Čvrsti (85kg/m³)

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.

Možda ste zainteresovani i za sledeće artikle (1)

Članci vezani za Dušeci od prirodnog lateksa

PSS (Planinarski savez Srbije) Logo

Specijalna ponuda za PSS (Planinarski Savez Srbije) članove

Ostvarite 10% popusta na sve odevne predmete.

Pogledajte uputstvo