Jorgani, San : Hajla za dete

, : Hajla za dete

/ San/ Jorgani/ Hajla dete 4-sezone jorgan od čiste runske vune, 400g/m²

Hajla dete 4-sezone jorgan od čiste runske vune, 400g/m²

4,900.00 RSD5,900.00 RSD

4-sezonski jorgan od čiste runske vune nudi topao i ugodan san zahvaljujući vuni i njenoj prirodnoj regulaciji temperature i vlage. Ovo je posebno važno za decu koja imaju sklonost ka noćnom znojenju. Punjenje jorgana je 400g/m² vune (ugodno za temperaturu od 16ºC do 21ºC) sa jorganskim platnom od 100% organskog pamuka visokog kvaliteta 240TC. Pogodan za dečije krevete 70x140cm ili 60x120cm.

Šifra proizvoda: - Kategorije: ,
Sastav
100% organski pamuk
Sertifikacije

GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) je organska sertifikacija za tekstilne proizvode napravljene od prirodnih vlakana poput pamuka, lana ili vune. Garantuje potpunu sledljivost čitavog lanca snabdevanja od organskog porekla sirovine do malog uticaja prerade na životnu sredinu koji zabranjuje sve opasne hemikalije. Pored toga, GOTS potvrđuje društvenu odgovornost u svim koracima: dobri uslovi rada, poštovanje prava radnika, bez diskriminacije, bez dečijeg rada.

Oeko-Tex Standard 100

Sertifikat Oeko-Tex Standard 100 garantuje da je sertifikovani proizvod testiran na štetne materije i da je stoga neškodljiv za ljudsko zdravlje. Ispitivanja sprovode nezavisni instituti na osnovu kriterijuma standarda 100. Proverava se odsustvo brojnih regulisanih i neregulisanih supstanci koje mogu štetiti zdravlju ljudi. Granične vrednosti za STANDARD 100 često prevazilaze nacionalne i međunarodne zahteve.
Brand

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Kako da odaberete veličinu jorgana ili navlake na osnovu veličine dušeka

Veličina dušeka Veličina jorgana ili navlake
60x120cm (dete) 80x120cm
70x140cm (dete) 100x140cm
80x200cm, 90x190cm, 90x200cm 140x200cm ili 200x200cm
100x200cm 200x200cm
140x190cm, 140x200cm 200x200cm ili 240x220cm
160x200cm 240x220cm ili 260x220cm
180x200cm 260x220cm
200x200cm 260x220cm ili 2 x 140x200cm

Kada su dve veličine jorgana naznačene, znači da su obe odgovarajuće. Možete izabrati ono što Vama više odgovara. Veće dimenzije jorgana znače da jorgan pada više sa strane kreveta, manja veličina jorgana je dovoljna i laganija.

100% prirodni jorgani, zdravi i izdržljivi, pružaju udobnost spavanja koju samo vuna može da pruži.

Jedinstvene osobine za bolji san

Revolana vuneni jorgan : Termoregulacija
Revolana vuneni jorgan : Regulacija vlage
Revolana vuneni jorgan : Prirodna odbrana protiv grinja
Revolana vuneni jorgan : Veliki broj niti

3 modela za 3 nivoa komfora

3 jorgana ninaja, hajla, maja za 3  nivoa komfora
3 jorgana Ninaja, Hajla, Maja u 3 debljine

Punjenje jorgana

Revolana vuneni jorgani se rade ručno na klasičnom ramu.

Jorgani su napunjeni sa vazdušastim vunenon vatom od čiste runske vune poreklom iz Srbije. Proštepani su mašinom na ramu za perfektan rezultat i dugotrajnost.

Naša vuna potiče od srednjeplaninskih ovaca sa juga Srbije. Vazdušasta je i kovrdžava: idealna za izradu jorgana. Vuna se pere lokalno uz pomoć izvorske vode, koja ne sadrži krečnjak, u mašini sa uzastopnim kadama koje obezbeđuju sporo i vrlo efikasno ispiranje. Dobijena vuna nema miris i lepa je.

Nakon pranja, vuna se transformiše u lepršavu vunenu vatu koja se nalazi u jorganima. To je mehanički postupak izveden na 2 uzastopne vlačare. Čuvaju se samo duga i najbolja vunena vlakna kako bi vata bila izuzetno kvalitetna.

Jorgani se štepaju jedan po jedan, u odgovarajućim dimenzijama, pomoću prilagođenog rama. Ovo je najbolja metoda rada sa osetljivom vunenom vatom i garantuje najviši kvalitet.

Svaki sloj vunene vate je težak oko 200g / m². Nudimo jorgane sa 1 (Ninaja), 2 (Hajla) ili 3 sloja (Maja) u zavisnosti od zahtevanog nivoa udobnosti.

Vuna se otkupljuje od lokalnih proizvođača

Vuna potiče iz malih stada ovaca koje se etički uzgajaju u južnoj Srbiji

Vuna potiče iz malih stada ovaca koje se etički uzgajaju u južnoj Srbiji

Vuna se obrađuje lokalno i tradicionalnom metodom

Vuna se pere u Srbiji vodom sa reke koja sadrži najmanje kamenca u Evropi. Čistoća vode znači bolje ispiranje.

Vuna se pere u Srbiji vodom sa reke koja sadrži najmanje kamenca u Evropi. Čistoća vode znači bolje ispiranje.

Jorgansko platno i održavanje

Revolana vuneni jorgani su napravljeni koristeći finu organsku pamučnu tkaninu.

Platno za jorgan je napravljeno od finog prediva organskog pamuka sa velikim brojem niti (240TC). Lagano je i gusto, otporno je na gužvanje i ne šušti prilikom upotrebe.

Platno jorgana je od sertifikovane GOTS twill tkanine koja je lagana (140g / m²) sa velikim brojem niti (240TC). Napravljena je od finog organskog pamučnog prediva. Luksuzna je i svilenkasta na dodir. Sa tim nivoom kvaliteta tkanine, jorgan je vrlo prijatan i napravljen da traje. Način tkanja (twill) čini da platno ne šušti pri korišćenju.

Rub jorgana završen je paspulom od organskog pamuka napravljenim od iste tkanine kao i jorgan. Potpuno osigurava ivicu tako što ušiva perifernu vunu i tkaninu. Izrađuju elegantnu završnu obradu koja je vremenom potpuno stabilna.

Vuna diše i sama se održava. Vunenim jorganima nije potrebno pranje svake godine poput onih od sintetičkog materijala. Naprotiv, mogu se koristiti mnogo godina bez posebne nege, ali uz redovno provetravanje. Moraju biti zaštićeni navlakom za jorgane i eventualno dodatnim ravnim čaršafom. Da biste uklonili mrlju, moguće ga je lokalno oprati sapunicom ili soda bikarbonom. Za integralno pranje može se ručno koristiti deterdžent od vune ili dati na hemijsko čišćenje (ako je moguće ekološko).

Napravite izbor organskog pamuka

GOTS logo

Sertifikacija Global Organic Textile Standard (GOTS)

Revolana jorgani su napravljeni sa GOTS sertifikovanom visoko kvalitetnom tkaninom. Konvencionalni pamuk je najzagađujuća kultura na svetu i gotovo je sav GMO. GOTS garantuje da je pamuk organski i da se u njegovoj preradi ne koriste toksične supstance, i da je proizvodnja društveno odgovorna. Organski pamuk poboljšava zdravlje tla, kvalitet vode i biodiverzitet. Korišćenjem GOTS tkanina štitite i sebe i ostale .

Organski pamuk nije genetski modifikovan i ne sadrži pesticide. Poštuje ljude i prirodu.

Organski pamuk nije genetski modifikovan i ne sadrži pesticide. Poštuje ljude i prirodu.

Prelepa ambalaža od organskog pamuka

Vuneni jorgani Revolana spakovani su u prelepu torbu za višekratnu upotrebu napravljenu od organskog pamuka.

Organska, prozračna i višekratna ambalaža

Ecovolve je 2020. godine odlučio da suzbije upotrebu polietilena u pakovanju jastuka i jorgana. Novo pakovanje se radi u istoj radionici kao i jorgani, od neobojene i nebeljene tkanine sa GOTS sertifikatom. Torbe za jorgane su personalizovane pomoću transfera i imaju YKK rajsferšlus za otvaranje.

Ova torba je napravljena da traje i može se koristi mnogo puta. Dobro je zaštititi jorgan kada se ne koristi, a torba se može koristiti i za čuvanje drugih odevnih predmeta kada nije potrebna za jorgan.

Mala zanatska proizvodnja

Revolana jorgani su ručno rađeni u Beogradu po najvećim standardima kvaliteta.

Revolana jorgani su ručno rađeni u Beogradu po najvećim standardima kvaliteta.

Otkrijte proizvodnju Revolana jorgana

Napravljeni u srcu Istočne Evrope

serbian flag

Revolana jorgane Ecovolve sa ponosom pravi u Srbiji

Revolana jorgani se proizvode u Srbiji od najkvalitetnije vlačane vune sa ovaca uzgajanih u malim stadima na jugu Srbije. Vuna se pere, vlača i obrađuje u Srbiji i proizvodi se lagana vazdušasta vata izuzetnog kvaliteta.

Dodatne informacije

Sertifikacija

GOTS, Oeko-Tex Standard 100

Punjenje

Vazdušasta čista runska vuna

Poreklo materijala

Platno iz Turske, Vuna iz Srbije

Održavanje

Hemijsko čišćenje, Ručno pranje sa deterdžentom za vunu

Dimenzije (Posteljina)

80x120cm, 100x140cm

Brand

Proizvodnja

Srbija

Sirovinski sastav

100% organski pamuk

Materijali

Organski pamuk

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.

Članci vezani za Jorgani

PSS (Planinarski savez Srbije) Logo

Specijalna ponuda za PSS (Planinarski Savez Srbije) članove

Ostvarite 10% popusta na sve odevne predmete.

Pogledajte uputstvo