/ San/ Dušeci od prirodnog lateksa/ Lateks dušek za dete Yocto 12cm - 100% prirodni lateks - 1-zona

Lateks dušek za dete Yocto 12cm – 100% prirodni lateks – 1-zona

23.000 RSD44.000 RSD

Yocto je 100% prirodni dušek za bebe i decu koja spavaju u malom krevetu. Lateks jezgro sa jednom zonom nudi pravu podršku i bezbedno okruženje bez hemikalija ili VOC. Ugrađeni naddušek od vune ili pamuka obezbeđuje sloj koji diše i reguliše vlažnost za vreme sna.

  • 60x120cm
  • 70x140cm
  • 90x200cm
  • Vunom (500g/m²)
  • Pamukom (500g/m²)
Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorija: Oznake: ,
Sertifikacije

euroLATEX 100% prirodni

euroLATEKS 100% NATURAL garantuje da je lateks napravljen od 100% prirodnog lateksa. Ovaj sertifikat se može dobiti samo za lateks proizveden u Evropi. Oznaka potvrđuje odsustvo štetnih supstanci kao što su teški metali, rastvarači ili isparljiva organska jedinjenja. Pored toga, oznaka sertifikacije potvrđuje da su uslovi rada svih zaposlenih uključenih u lanac snabdevanja u skladu sa uslovima EU.

FSC-sertifikovani prirodni kaučuk

Prirodni kaučuk sa sertifikatom FSC® garantuje da proizvodnja ne dovodi do nedozvoljenog sečenja drveća i da je društveno odgovorna. FSC sertifikacija osigurava da lateks nije povezan sa degradacijom ili krčenjem šuma i obezbeđuje sljedivost od šume ili plantaže do proizvodnje lateksa. Kako je samo 4% globalnih površina plantaža kaučuka trenutno FSC sertifikovano, ovo sertifikovanje je veoma važno za ograničavanje negativnog uticaja lateksa na životnu sredinu.

LGA sertifikat kvaliteta

LGA labela za jezgro od lateksa je sertifikat kompanije TUV Rheinland AG (Nemačka) kojim se potvrđuje trajnost jezgra od lateksa za kućnu upotrebu. Test se izvodi stavljanjem sile od 1400 N (otprilike 150 kilograma) na jezgro lateksa i pritiskanjem 60.000 puta, što simulira normalnu upotrebu oko 10 godina. Kontrolišu se promene u visini, tvrdoći i elastičnosti. Naša prirodnal ateks jezgra postižu 99% od 100% (što je maksimum) za svoje globalne performanse, što znači da varijacija ne prelazi 1%.

GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) je organska sertifikacija za tekstilne proizvode napravljene od prirodnih vlakana poput pamuka, lana ili vune. Garantuje potpunu sledljivost čitavog lanca snabdevanja od organskog porekla sirovine do malog uticaja prerade na životnu sredinu koji zabranjuje sve opasne hemikalije. Pored toga, GOTS potvrđuje društvenu odgovornost u svim koracima: dobri uslovi rada, poštovanje prava radnika, bez diskriminacije, bez dečijeg rada.

Oeko-Tex Standard 100

Sertifikat Oeko-Tex Standard 100 garantuje da je sertifikovani proizvod testiran na štetne materije i da je stoga neškodljiv za ljudsko zdravlje. Ispitivanja sprovode nezavisni instituti na osnovu kriterijuma standarda 100. Proverava se odsustvo brojnih regulisanih i neregulisanih supstanci koje mogu štetiti zdravlju ljudi. Granične vrednosti za STANDARD 100 često prevazilaze nacionalne i međunarodne zahteve.
Brand

Ott System

Ott System je kompletno ergonomsko prirodno rešenje za zdrav san. Sistem nudi krevete od punog drveta bez metala, ergonomičnu podlogu sa letvicama i prirodne dušeke. Brend je rođen u Francuskoj iz višegodišnjeg iskustva i istraživanja prirodnih rešenja za spavanje. Ott System je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Opis

Yocto je potpuno prirodni dušek vrhunskog kvaliteta koji se može koristiti u bilo kojem dečijem krevetu odgovarajuće veličine. Omogućava pravu podršku i sigurno okruženje za dete. To je posebno važno budući da mala deca moraju više da spavaju i provode mnogo više vremena u krevetu.

10cm debeo, 100% prirodni lateks 1-zona jezgro

100% prirodni lateks je dobijen vulkanizacijom mleka iz drveta helvea koje raste u južnoj Aziji. Čisti prirodni lateks daje najudobnije i najotpornije dušeke, bez primese sintetičkog materijala i bez isparljivih organskih jedinjenja (VOC). Debljina ovog dušeka je savršena za bebe i malu decu do trenutka kada im treba veći krevet.

Jezgro lateksa sa 1-zonom daje ujednačenu podršku na celom dušeku. Čvrstoća je prilagođena za malu decu.

Navlake od organskog pamuka

Jezgro od lateksa zaštićeno je navlakom od žerseja sašivenom od 100% organskog pamuka sertifikovanog GOTS. Navlaka dušeka je napravljena od 100% organskog pamuka, čvrste kanvas, GOTS sertifikovane tkanine. Sve tkanine su u prirodnoj boji pamuka, nebeljene i neobojene.

Štepani naddušek u sastavu navlake

Naddušek je veoma važan za regulaciju vlažnosti i temperature tela. Vuna je najbolji izbor zbog svojih karakteristika. Ako vuna iz nekog razloga npr za vegane, ne može biti korišćena, imamo na raspolaganju i 100% organski pamučni filc.

Prilagođene veličine

Yocto dušek se može napraviti i u veličinama koje nisu standardne ponuđene iznad. Molimo kontaktirajte nas ukoliko imate specifičan zahtev.

Nega i održavanje

Važno je redovno provetravati spavaću sobu, otvoriti prozor i otkriti dušek. Zaštita za dušek je dobar dodatak kako bi se dušek sačuvao od prljanja. U slučaju potrebe moguće je ručno oprati naddušek. Navlaka dušeka se može skinuti za eventualno čišćenje i pranje.

Garancija

Dušek ima garanciju od 5 godina protiv sabijanja većeg od normalnog.

Dodatne informacije

Sertifikacija

euroLATEX 100% prirodni, FSC-sertifikovani prirodni kaučuk, LGA sertifikat kvaliteta, GOTS, Oeko-Tex Standard 100

Sirovinski sastav

100% organski pamuk

Punjenje

100% prirodni lateks

Poreklo materijala

Lateks iz Belgije, Platno iz Turske, Vuna iz Srbije

Dimenzije (Dušeci)

60x120cm, 70x140cm, 90x200cm

Brand

Proizvodnja

Srbija

Materijali

Organski pamuk, Prirodni lateks

Štepanje

Vunom (500g/m²), Pamukom (500g/m²)

Ott System

Ott System je kompletno ergonomsko prirodno rešenje za zdrav san. Sistem nudi krevete od punog drveta bez metala, ergonomičnu podlogu sa letvicama i prirodne dušeke. Brend je rođen u Francuskoj iz višegodišnjeg iskustva i istraživanja prirodnih rešenja za spavanje. Ott System je brend kompanije Ecovolve.

Možda ste zainteresovani i za sledeće artikle (1)

Članci vezani za Dušeci od prirodnog lateksa

San

Glavne kategorije

PSS (Planinarski savez Srbije) Logo

Specijalna ponuda za PSS (Planinarski Savez Srbije) članove.

Ostvarite 10% popusta na sve odevne predmete.

Pogledajte uputstvo