/ San/ Dušeci od prirodnog lateksa/ Lateks dušek Zepto 14cm - 100% prirodni lateks - 5-zona

Lateks dušek Zepto 14cm – 100% prirodni lateks – 5-zona

41.000 RSD96.000 RSD

Zepto je 100% prirodni dušek koji je idealan za dopunu ergonomične podloge Ott Sistema. Njegovo jezgro od 12 cm prirodnog lateksa je idealne debljine koja može da prati rad ergonomične podloge ispod. Takođe se može koristiti samostalno za dete ili vrlo laku osobu sa težinom ispod 50 kg. Sa proštepanim naddušekom od vune ili organskog pamučnog filca omogućava regulaciju vlage u toku noći.

  • 80x200cm
  • 90x200cm
  • 140x200cm
  • 160x200cm
  • 180x200cm
  • Vunom (1kg/m²)
  • Pamukom (500g/m²)
  • Ne štepani
  • Srednji (70kg/m³)
  • Čvrsti (80kg/m³)
Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorija:
Sertifikacije

euroLATEX 100% prirodni

euroLATEKS 100% NATURAL garantuje da je lateks napravljen od 100% prirodnog lateksa. Ovaj sertifikat se može dobiti samo za lateks proizveden u Evropi. Oznaka potvrđuje odsustvo štetnih supstanci kao što su teški metali, rastvarači ili isparljiva organska jedinjenja. Pored toga, oznaka sertifikacije potvrđuje da su uslovi rada svih zaposlenih uključenih u lanac snabdevanja u skladu sa uslovima EU.

FSC-sertifikovani prirodni kaučuk

Prirodni kaučuk sa sertifikatom FSC® garantuje da proizvodnja ne dovodi do nedozvoljenog sečenja drveća i da je društveno odgovorna. FSC sertifikacija osigurava da lateks nije povezan sa degradacijom ili krčenjem šuma i obezbeđuje sljedivost od šume ili plantaže do proizvodnje lateksa. Kako je samo 4% globalnih površina plantaža kaučuka trenutno FSC sertifikovano, ovo sertifikovanje je veoma važno za ograničavanje negativnog uticaja lateksa na životnu sredinu.

LGA sertifikat kvaliteta

LGA labela za jezgro od lateksa je sertifikat kompanije TUV Rheinland AG (Nemačka) kojim se potvrđuje trajnost jezgra od lateksa za kućnu upotrebu. Test se izvodi stavljanjem sile od 1400 N (otprilike 150 kilograma) na jezgro lateksa i pritiskanjem 60.000 puta, što simulira normalnu upotrebu oko 10 godina. Kontrolišu se promene u visini, tvrdoći i elastičnosti. Naša prirodnal ateks jezgra postižu 99% od 100% (što je maksimum) za svoje globalne performanse, što znači da varijacija ne prelazi 1%.

GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) je organska sertifikacija za tekstilne proizvode napravljene od prirodnih vlakana poput pamuka, lana ili vune. Garantuje potpunu sledljivost čitavog lanca snabdevanja od organskog porekla sirovine do malog uticaja prerade na životnu sredinu koji zabranjuje sve opasne hemikalije. Pored toga, GOTS potvrđuje društvenu odgovornost u svim koracima: dobri uslovi rada, poštovanje prava radnika, bez diskriminacije, bez dečijeg rada.

Oeko-Tex Standard 100

Sertifikat Oeko-Tex Standard 100 garantuje da je sertifikovani proizvod testiran na štetne materije i da je stoga neškodljiv za ljudsko zdravlje. Ispitivanja sprovode nezavisni instituti na osnovu kriterijuma standarda 100. Proverava se odsustvo brojnih regulisanih i neregulisanih supstanci koje mogu štetiti zdravlju ljudi. Granične vrednosti za STANDARD 100 često prevazilaze nacionalne i međunarodne zahteve.
Brand

Ott System

Ott System je kompletno ergonomsko prirodno rešenje za zdrav san. Sistem nudi krevete od punog drveta bez metala, ergonomičnu podlogu sa letvicama i prirodne dušeke. Brend je rođen u Francuskoj iz višegodišnjeg iskustva i istraživanja prirodnih rešenja za spavanje. Ott System je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Opis

Zepto je potpuno prirodni dušek koji će dugo vremena biti pratilac Vaših noći. U kombinaciji sa našim ergonomskim sistemom letvica, to je najbolja opcija koju možete pronaći za udobnost svojih noći. Zaboravite na razne bolove koje možda osećate kada ujutro ustanete i otkrijte iskustvo spavanja na potpuno prirodnom ergonomskom sistemu spavanja.

12cm debljine, jezgro od 100% prirodnog lateksa 5-zona

100% prirodni lateks je prirodni proizvod dobijen vulkanizacijom mleka iz drveta helvea. Drvo helvea raste u južnoj Aziji. Od čistog prirodnog lateksa se prave najudobniji i najotporniji dušeci, bez primese sintetičkog materijala i bez isparljivih organskih jedinjenja (VOC). Debljina ovog dušeka je savršena za kombinovanje sa ergonomskom podlogom Ott Sistema. Može se koristiti i na bilo kojoj vrsti kreveta za decu ili osobe težine ispod 50 kg.

Jezgro od lateksa sa 5 zona pruža prilagođenu čvrstinu za svaki deo tela i time pruža veću udobnost. Svaka zona je anatomsko raspoređena kako bi se pružila najbolje odgovarajuća podrška tamo gde je to potrebno.

Izbor čvrstoće

Dušek je dostupan u dve čvrstoće. Srednji će više odgovarati za osobe težine ispod 70 ili 80 kilograma, dok će čvrsti biti savršen za osobe iznad te težine. Izbor čvrstoće je takođe lični. Neki više vole mekšu udobnost, dok će se drugi odlučiti za čvršću. Izbor može zavisiti od onoga na šta ste navikli.

Dušeci širine veće ili jednake 140cm, nude se sa dva lateks jezgra sastavljena u jednoj spoljašnjoj navlaci sa ugrađenim zajedničkim naddušekom koji objedinjuje i formira jedan dušek. Stoga je moguće imati jednu srednju i jednu čvrstu stranu. Za ovu opciju odaberite u narudžbini čvrstu verziju i samo dodajte komentar u svojoj narudžbi kako bi precizirali da želite jednu stranu srednje čvrstoće.

Organske pamučne navlake

Jezgro od lateksa zaštićeno je u prvoj navlaci od 100% organskog žerseja sa sertifikatom GOTS. Prekrivač dušeka je napravljen od 100% organskog pamuka, čvrste GOTS sertifikovane tkanine. Sve tkanine su nebeljene i imaju svoju prirodnu boju pamuka.

Proštepani ugrađeni naddušek

Naddušek je neophodan za regulisanje vlažnosti i temperature tela. Vuna je najbolji izbor zbog svojih karakteristika. Ako se vuna iz nekog razloga ne može izabrati, na raspolaganju je i 100% organski pamučni filc. Verzija bez naddušeka može se odabrati ukoliko nameravate posebno kupiti naddušek ili ga već imate.

Prilagođene veličine

Zepto dušek može biti dostupan u drugim veličinama od standardnih gore navedenih. Moguća je dužina 210cm ili 220cm. Molimo kontaktirajte nas za bilo koji specifičan zahtev.

Briga i održavanje

Važno je redovno provetravati spavaću sobu putem otvorenog prozora i otkrivenim dušekom. Zaštita za dušek je uvek dobra opcija da bi se dušek zaštitio od prljanja. U slučaju potrebe moguće je ručno oprati navlaku dušeka. Dušek se može otvoriti i sve je dostupno za pranje ili čišćenje.

Garancija

Dušek ima garanciju od 5 godina protiv sleganja većeg od normalnog.

Dodatne informacije

Sertifikacija

euroLATEX 100% prirodni, FSC-sertifikovani prirodni kaučuk, LGA sertifikat kvaliteta, GOTS, Oeko-Tex Standard 100

Sirovinski sastav

100% organski pamuk

Punjenje

100% prirodni lateks

Poreklo materijala

Lateks iz Belgije, Platno iz Turske, Vuna iz Srbije

Dimenzije (Dušeci)

80x200cm, 90x200cm, 140x200cm, 160x200cm, 180x200cm

Brand

Proizvodnja

Srbija

Materijali

Organski pamuk, Prirodni lateks

Štepanje

Vunom (1kg/m²), Pamukom (500g/m²), Ne štepani

Čvrstoća

Srednji (70kg/m³), Čvrsti (80kg/m³)

Ott System

Ott System je kompletno ergonomsko prirodno rešenje za zdrav san. Sistem nudi krevete od punog drveta bez metala, ergonomičnu podlogu sa letvicama i prirodne dušeke. Brend je rođen u Francuskoj iz višegodišnjeg iskustva i istraživanja prirodnih rešenja za spavanje. Ott System je brend kompanije Ecovolve.

Možda ste zainteresovani i za sledeće artikle (1)

Članci vezani za Dušeci od prirodnog lateksa

San

Glavne kategorije

PSS (Planinarski savez Srbije) Logo

Specijalna ponuda za PSS (Planinarski Savez Srbije) članove.

Ostvarite 10% popusta na sve odevne predmete.

Pogledajte uputstvo