Jastuci : Orjen

: Orjen

Orjen – Čvrsti jastuk vuna/prirodni lateks

3.100 RSD4.000 RSD

Čvrst jastuk, deblji, sa dosta punjenja. Pogodan je za spavanje na strani posebno za osobe sa širokim ramenima. Mešavina kuglica od čiste runske vune i pahuljica organskog lateksa (sertifikovanog GOLS) daje volumen i mekoću. Sve prednosti vune i lateksa su u istom jastuku. Količina punjenja je prilagodljiva zahvaljujući rajsferšlusu na navlaci.

  • 60x40cm
  • 70x50cm
  • 60x60cm
  • 80x40cm
Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorija:
Sertifikacije

GOLS

GOLS (Global Organic Latex Standard) je sertifikacija za organski lateks. Ona sertifikuje da je lateks napravljen od mleka iz drveta kaučuka koje je uzgajano na organski način i da su prilikom transformacije ispoštovani ekološki i socijalni standardi. Ova sertifikacija je garancija čistoće lateksa, kvaliteta i etike.

GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) je organska sertifikacija za tekstilne proizvode napravljene od prirodnih vlakana poput pamuka, lana ili vune. Garantuje potpunu sledljivost čitavog lanca snabdevanja od organskog porekla sirovine do malog uticaja prerade na životnu sredinu koji zabranjuje sve opasne hemikalije. Pored toga, GOTS potvrđuje društvenu odgovornost u svim koracima: dobri uslovi rada, poštovanje prava radnika, bez diskriminacije, bez dečijeg rada.

Oeko-Tex Standard 100

Sertifikat Oeko-Tex Standard 100 garantuje da je sertifikovani proizvod testiran na štetne materije i da je stoga neškodljiv za ljudsko zdravlje. Ispitivanja sprovode nezavisni instituti na osnovu kriterijuma standarda 100. Proverava se odsustvo brojnih regulisanih i neregulisanih supstanci koje mogu štetiti zdravlju ljudi. Granične vrednosti za STANDARD 100 često prevazilaze nacionalne i međunarodne zahteve.
Brand

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.
 Saznajte više

Opis

Udobnost vune

Vuna diše i reguliše vlažnost, u svim sezonama. Omogućava zdrav san bez znojenja i bez alergija. Bez statičkog elektriciteta koji privlači prašinu i blago abrazivna, vuna predstavlja prirodno nepodobno okruženje za grinje, ne alergijsko, a takođe je i prirodni usporivač vatre.

Poreklom sa planinskih ovaca uzgajanih na otvorenom u južnoj Srbiji, naša vuna je netretirana, neutralnog mirisa, oprana vrlo pažljivo i ekološki izvorskom vodom koja sadrži nizak nivo kamenca. Vuna je izvlačana i mehaničkim procesom obrađena u vidu malih kuglica. Sav rad na vuni se obavlja na jugu Srbije.

Komfor sa lateksom

Za razliku od vune, pahuljice od lateksa imaju visoku otpornost, što im omogućava da se vrate u prvobitni oblik nakon kompresije. Jastuku daju trajni volumen i mekoću. Naš lateks je sertifikovan GOLS (Global Organic Latex Standard) koji predstavlja standard za organski lateks, kao što je GOTS standard za organski tekstil. Ovaj lateks je 100% prirodan, proizveden isključivo od mleka kaučuka iz organske kulture iz Indije ili Šri Lanke. Prirodno je hipoalergen.

100% organska navlaka

Navlaka za jastuk je od 100% organskog pamuka, koji je mekana GOTS sertifikovana tkanina. Poseduje rajsferšlus koji omogućava podešavanje količine punjenja u jastuku. Navlaka se može prati u mašini ako se prethodno izvadi punjenje od vune i lateksa.

Proizvodnja

Jastuk je ručno napravljen u ateljeu Ecovolva u Beogradu.

Održavanje

Navlaka jastuka se može prati u mašini na 40°C bez punjenja. Potrebno je regularno provetravati jastuk kao i ostatak krevetnine.

Zašto ovakvo ime ?

Orjen je planina koja se nalazi u lancu dinarskih Alpa, na granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Najveći vrh je Zubački Kabao koji dostiže visinu 1894 metra.

Dodatne informacije

Dimenzije (Posteljina)

60x40cm, 70x50cm, 60x60cm, 80x40cm

Poreklo materijala

Lateks iz Indije, Platno iz Pakistana, Vuna iz Srbije

Punjenje

50% perle od čiste runske vune / 50% pahuljice od organskog lateksa

Sirovinski sastav

100% organski pamuk

Sertifikacija

GOLS, GOTS, Oeko-Tex Standard 100

Brand

Proizvodnja

Srbija

Materijali

Organski pamuk

Održavanje

Mašinsko pranje 30°C (vuna)

Revolana

Od 2012 godine, Revolana nudi kompletan asortiman zdrave i prirodne krevetnine. Samo prirodni materijali se koriste za izradu jastuka, jorgana, posteljine i svega potrebnog za udoban i zdrav san. Revolana je brend kompanije Ecovolve.

San

Glavne kategorije